Castellserà estrena Aula d’Extensió Universitària amb més de 90 alumnes

23/11/2023

Aquest curs 2023/2024 ha programat 8 xerrades i una sortida

Castellserà va estrenar dimarts la seva Aula d’Extensió Universitària amb més de 90 alumnes inscrits i amb l'objectiu de divulgar la cultura i el coneixement. En el primer curs s'han programat 8 xerrades, una al mes, i una sortida al Liceu. La seva presidenta, Teresa Alsina, va destacar “la voluntat d'establir sinergies amb altres entitats locals” com ja fan en aquesta primera edició organitzant una xerrada juntament amb l'associació de dones Esclat coincidint amb el 8M. Alsina va revelar que intentaran que en cada edició un dels ponents sigui de Castellserà o tingui vinculació amb el municipi. En aquest sentit, el mestre Jordi Pons de Cal Secretari serà l'encarregat de clausurar el curs 2023/2024 el dia 18 de juny del 2024. Alsina també va animar tots els veïns a inscriure's ja que “és un espai obert i sense límit”. Mentrestant, l'alcalde, Marcel Pujol, va celebrar la iniciativa, a què l'ajuntament ha donat suport.

L'Aula d'Extensió Universitària de Castellserà compta amb la col·laboració de la Universitat de Lleida (UdL) i és la tercera més petita de Lleida darrere de la dels Alamús i la Granadella. La xerrada inaugural va anar a càrrec de l’economista Ramon Morell que va reflexionar sobre els serveis bancaris, especialment sobre el tancament d’oficines i la futura desaparició dels diners en efectiu.

Les xerrades tindran lloc els dimarts, a les 18.30 hores, a La Panera. La propera sessió està prevista per al 12 de desembre i anirà a càrrec de la infermera Maria Jounou que parlarà sobre la sexualitat afectiva a l'etapa adulta.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)