El Club Esportiu de l’Associació Alba incorpora un nou esport, el bocce

18/09/2018

És similar a la petanca i es juga en equips de fins a quatre jugadors

Des d’aquest any, els membres del Club Esportiu Alba practiquen el bocce, un esport similar a la petanca que es juga entre dos equips de fins a quatre persones cadascun. El joc consisteix a apropar el màxim possible les quatre pilotes de què disposa cada equip al bolicce, una petita pilota de color groc. Es tracta d’un esport que permet treballar la cooperació entre els jugadors i millorar la seva autoestima. També és molt inclusiu, ja que el poden practicar persones amb mobilitat reduïda.

El bocce va ser impulsat pel comitè dels Special Olympics de la Unió Europea, i forma part d’un projecte que durarà dos anys. En ell també hi participen una entitat de Romania i una altra de Letònia. Precisament, van ser els letons els que van formar als professionals d’Alba i els van explicar les bases d’aquest esport que ja practiquen prop d’una cinquantena de membres del Club Esportiu Alba.

Per tal d’implantar la pràctica del bocce i fer-lo extensiu a nivell territorial, el pròxim mes de novembre l’Associació Alba acollirà un campionat amb diverses entitats de discapacitat intel·lectual de la demarcació de Lleida. A més, al maig tindrà lloc, també a Tàrrega, un torneig internacional amb la participació de les entitats letona i romanesa.   

Francesc García