El Consell Comarcal unirà esforços amb Diputació i altres ens comarcals per demanar explicacions a Endesa

30/03/2017

Es demanarà una ITV de línies i transformadors elèctrics, i posar un telèfon de contacte directe amb els alcaldes perquè no es repeteixi la situació del passat cap de setmana

Castellserà ha acollit aquest dimecres el Consell d’Alcaldes de l’Urgell, una reunió en la qual els batlles han tractat les qüestions més actuals de la comarca.

Un dels temes més destacats ha estat els talls de subministrament elèctric que han patit diversos municipis de la Vall del Corb durant aquest cap de setmana, a causa del temporal. Sobre aquesta qüestió, els alcaldes han decidit treballar en conjunt amb la Diputació de Lleida i la resta de consells comarcals afectats, així com amb el Departament d’Indústria, per pressionar a Endesa i que la companyia doni explicacions del què ha passat, per tal que aquesta situació no es repeteixi.

Un altre dels temes de debat ha estat el contracte programa, el qual s’aprovaria el pròxim 20 d’abril en el ple del Consell Comarcal. Aquest contracte permetrà la posada en marxa definitiva dels bancs d'aliments a tots els municipis de la comarca, a més de la contractació de quatre persones més per als serveis socials, donant més servei a tota la comarca.

El Consell d’Alcaldes ha comptat amb la presència del director de Serveis Territorials, Joan Santa Cana, i el tècnic del Departament.

Francesc García