Els Tres Tombs de Tàrrega distingiran per primera vegada una dona amb l’honor de ser pendonista

17/01/2017

La desfilada tindrà lloc el diumenge 29 de gener a la plaça del Carme, on enguany no s’exposaran el porc i el xai

La tradició torna un any més. Tàrrega celebrarà els dies 28 i 29 de gener la festa de Sant Antón Abat. Així ho ha anunciat aquest dimarts l’Ajuntament de Tàrrega en roda de premsa. La festa més antiga de la ciutat torna enguany amb importants novetats en el seu programa d’actes i la més important serà la distinció d’una dona, per primera vegada a la història, amb l’honor de ser pendonista dels Tres Tombs. L’afortunada serà Blandina Martínez.

Una altra novetat important serà que degut a la normativa de benestar animal, per primera vegada no s’exposaran ni el porc ni el xai a la plaça del Carme, els quals es sortejaven simbòlicament.

També en compliment de la normativa vigent, a la festa prèvia del dia 28 que enguany es trasllada a la plaça de Sant Antoni, no participarà cap animal viu en el Caga-Garrí, sinó que es farà amb rèpliques de porcs de plàstic.

El diumenge 29 de gener, la festa continuarà amb un ampli programa d’actes entre els quals destaquen la tradicional desfilada de cultura popular i el mercat artesanal.

Francesc García