Propostes per al cap de setmana a l'Urgell

10/02/2017

Aquí tens la guia amb les millors activitats per aquests dies a la comarca!

El segon cap de setmana del mes de febrer arriba carregat d'activitats a la nostra comarca. Si no tens plans, para atenció!

Aquest divendres 10 de febrer, la Sala Marsà de Tàrrega acull la presentació de l'exposició Artilucius, de Lucio Ortega. Aquesta és la primera mostra amb diversos treballs de fusta que recull la trajectòria de l'artista: des de l'artesà (mobiliari) fins a l'artística, passant per adaptacions de clàssics (Gargallo o Picasso), sense oblidar el vessant lúdic. 

Els cantautors humoristes Divide & Wenceslao arriben també a Tàrrega, concretament al Bar Kirkú, a les 23.00 hores, amb l'espectacle Nicarne nipescao

Dissabte 11 de febrer, al castell de Bellpuig es realitzarà el taller Creixem amb la Música, una activitat per als més petits impartida per la Núria Calaf.

El mateix dia, la capital de l'Urgell viurà la presentació del Carnaval. A les 18.00 hores, la plaça de les Nacions acollirà un show que girarà sobre la temàtica "Carnaval 2017. La Tàrrega que ens espera". Posteriorment, es farà un recorregut pel centre de la vila amb personatges de Carnaval. 

També a les 18.00 hores, l'Ajuntament de Tàrrega retrà un homenatge pòstum a Gener Gonzalvo i Bou, reconegut historiador i arxiver que morí el passat gener a l'edat de 58 anys. Especialista en medievalisme, fou el primer director de l’Arxiu Comarcal de l'Urgell des de la seva inauguració el 1986 fins al 2003. Durant aquesta etapa fonamentà les bases de l’actual equipament, tot realitzant una tasca ingent de recollida de fons i la seva descripció.

A les 8 del vespre, els Cinemes Majèstic de Tàrrega acolliran una doble sessió de realitzadors cinematogràfics, amb la projecció del film Colisión, de Marc Fàbregas, i el curtmetratge La fosca veritat, de Jaume Felip.

Un parell d'hores més tard, concretament a les 22.30 hores, l'Espai MerCAT (Tàrrega) viurà un dels concerts més esperats. El Tàrrega Sona arrencarà amb El Petit de Cal Eril que presentarà el seu nou disc La Força, un àlbum que transita per paisatges fantasmagòrics, alhora confortables i inquietants. 

El primer Autocine de l'Urgell es podrà veure el diumenge 12 de febrer a la plaça Fondandana d'Agramunt. A partir de les 19h es projectarà el film en una gran pantalla i el fet diferencial serà que la gent en lloc d’estar assentada en cadires, veurà la pel·lícula des de dins el seu cotxe. Per poder escoltar-ne l’àudio el públic assistent haurà de sintonitzar una emissora de ràdio. 

També diumenge continuarà la Temporada de Teatre de Tàrrega amb l'espectacle infantil La vaca que canta va d'Òpera, i la Coral Flors d'Urgell celebrarà el seu 90 aniversari amb la representació de la sarsuela Cançó d'amor i de guerra. L'acte serà a les 18.00 hores al Poliesportiu Municipal de Castellserà.