22a edició del curs internacional de cant de Castellserà

31/07/2024

Nou alumnes s'han inscrit en aquesta edició, bastants menys que de les passades edicions, cosa que preocupa als organitzadors

Arriba aquesta setmana la 22a edició del curs internacional de cant, organitzat a Castellserà, amb la participació de nou alumnes, bastants menys a la dels anys anteriors. Tots els alumnes cursaran en la modalitat de cant, dirigida a estudiants de cant, directors de cor, professors de llenguatge musical, professionals de la comunicació oral i cantaires de cor.

Per altra banda, enguany no es durà a terme la modalitat de tècnica vocal per primera vegada des que es va començar el curs a causa de la manca d'inscripcions. Els participants provenen de diverses regions de Catalunya, com Barcelona o Lleida, d'altres parts de l'Estat espanyol, com València, Saragossa o Lugo, i fins i tot d'Anglaterra. Normalment, el curs comptava amb quatre professors, però aquesta vegada només hi seran Bruno Henriques i Alfons Escué. El programa formatiu té una durada de 40 hores, distribuïdes entre el matí, de dos quarts d'onze a dos quart de dues amb classes de tècnica vocal, repertori i consciència corporal, i la tarda, de quatre a set de la tarda dedicades a la interpretació. Totes les classes són individuals, excepte la de consciència corporal.

Henriques va assenyalar que la disminució d’inscrits "és una tendència general en els cursos de cant" i ho va atribuir a l'impacte de les xarxes socials: "Els joves volen triomfar ràpid, sense esforç i gratis. "El professor va remarcar la importància dels cursos professionals, destacant que "suposen dedicació i disciplina".
Infolleida