65 anys de teatre a Tàrrega amb la BAT

09/11/2018

El grup teatral compta amb una llarga tradició en les arts escèniques a la ciutat

L’any 1953 un grup de joves pujaven a l’escenari del Casal Parroquial de Tàrrega sota el nom de Benéfica Agrupación Teatral per interpretar l’obra “D’aquesta no en beuré”. Avui, 65 anys més tard, aquest grup teatral conegut com la BAT de Tàrrega, continua en peu i en plena forma. Al llarg de tot aquest temps la companyia ha interpretat centenars de representacions, ha tocat diversos gèneres teatrals, i s’ha guanyat l’admiració dels veïns i veïnes de la capital de l’Urgell.

En tots aquests anys han estat moltes les persones que han entrat a l’entitat i han aportat idees arran de les quals han sorgit els grups de diables i de batukada, o l’organització de la cavalcada de reis. No obstant això, el teatre sempre ha estat el pal de paller de la BAT.

Actualment la BAT compta amb més de 300 socis de totes les edats, cosa que fa que l’entitat gaudeixi de bona salut. El bon ambient i la germanor que es respira són alguns dels factors que els membres de l’agrupació destaquen.

Ara per ara, l’objectiu més imminent de la BAT és, una vegada més, el de preparar “Els Pastorets”, una proposta que arribarà al Teatre Ateneu a finals de desembre, i que en aquesta ocasió estrenarà nova direcció. Concretament seran la Vanesa Leiva i el Josep Mª Gavernet els que es posaran al capdavant d’una representació que promet grans sorpreses al públic.

Francesc García