Agramunt es suma un projecte de revalorització de la pedra

18/04/2019

El projecte està impulsat pel Consell Comarcal

L’Ajuntament d’Agramunt s’ha adherit al projecte impulsat pel Consell Comarcal de les Garrigues i al qual col·laboren els consells comarcals de l’Urgell, el Segrià i el Pla d’Urgell. El projecte té per objectiu la revalorització de la pedra com un recurs territorial generador d’activitat econòmica i ocupació. Una de les finalitats del projecte és contribuir a la preservació del recurs de la pedra com a element patrimonial i de dinamització cultural i turística, millorar la sensibilització i fomentar la formació de joves associades al treball de la pedra.

Per aquest motiu, està previst que en les properes setmanes des de l’Ajuntament d’Agramunt es dugui a terme una sessió informativa per totes aquelles activitats econòmiques, tant a nivell de construcció com a nivell turístic, que tinguin interès o necessitats a l’entorn de la pedra.

Segons l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, “es tracta d’un recurs natural molt arrelat al nostre territori i a partir del qual se’n pot generar activitat o, si més no, assessorament de cara a rehabilitacions en cases rurals i en la recuperació de cabanes de volta i marges de pedra seca”.

El projecte també preveu seminaris d’innovació i creativitat per impulsar oportunitats de negoci a l’entorn de la pedra.

Infolleida