Bellpuig obrirà el pròxim 14 de setembre la sala d’exposició dels Dolors

16/08/2018

S’ubicarà a l’antic escorxador i es podran veure els sis passos i conèixer els secrets de la processó

L’antic escorxador de Bellpuig acollirà a partir del pròxim 14 de setembre una sala museu dedicada a la processó dels Dolors, una de les celebracions més emblemàtiques del municipi. En aquest espai, que estarà dividit en dues sales, es podran veure els sis passos que formen la processó, i una exposició on s’explicarà què representa aquesta festa. A l’altell s’hi ubicaran els magatzems per guardar el material de cada pas.

La devoció que els veïns i veïnes de Bellpuig senten cap a la Mare de Déu dels Dolors ha fet que la creació d’aquest espai hagi estat durant molt temps una reivindicació constant. Ara, aquesta antiga petició ha esdevingut realitat gràcies a l’ajuda de l’Intitut d’Estudis Ilerdencs i de l’Ajuntament de Bellpuig, els quals han finançat aquesta obra que ha tingut un cost de 70.000 euros.

La sala dedicada a la Mare de Déu dels Dolors es podrà visitar durant tot l’any de forma gratuïta, i permetrà ampliar l’oferta turística de Bellpuig. D’altra banda, la reforma de l’antic escorxador ha permès crear un altre espai que des de l’Ajuntament s’ha cedit a l’Agrupament Escolta i Guia Ramon Folch.

Francesc García