Bellpuig reconeix la trajectòria d'Enric Segarra i Víctor Lleixà amb el Mèrit Musical de l'Any

23/11/2021

Lliura el guardó en el marc del concert de Santa Cecília

Bellpuig va lliurar divendres el guardó corresponent al Mèrit Musical de l'Any 2020 i 2021 a Enric Segarra i Víctor Lleixà, respectivament. Ho va fer en el marc del concert de Santa Cecília que enguany s'ha recuperat després de l’obligada cancel·lació de l’any passat a causa de la pandèmia.

Enric Segarra es va iniciar en el món de la música amb només 14 anys, el 1963, de manera autodidacta, d'oïda primer i aprenent una mica de solfa després, amb la compra d'un llaüt. Des de llavors no va parar de composar, i a la seva tasca, poc reconeguda, el consistori ha cregut oportú fer-li un reconeixement. És un clar exemple de tenacitat: toca el llaüt gairebé d'oïda ja que va rebre molt poca educació musical i literària. A dia d'avui la seva aportació a la música d'autor és d'un total de 67 cançons, entre les quals hi ha boleros, valsos, sardanes, marxes, infantils... fins i tot ha enregistrat diversos CD's, l'últim l'any 2009 amb 22 cançons amb les seves filles al teclat i la flauta travessera. Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diversos reconeixements.

D'altra banda, Víctor Lleixà és director de la Banda de Música de Bellpuig i fins l'any passat va ser director de l'Escola Municipal de Música del municipi. El guardó se li ha entregat en reconeixement de la seva tasca i de manera particular pel fet de saber nodrir la Banda de Música de joves músics, demostrant la capacitat de saber llegir el moment adequat per a la seva incorporació.

Victor Lleixà és titulat superior en l'especialitat de clarinet pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Ha estat professor i director de conjunts de vent, orquestres i bandes en diverses escoles de música d´arreu de Catalunya, però és a partir del 2010 quan Bellpuig comença a esdevenir l´epicentre de la seva vida professional. Des del curs 2010/11 és professor de clarinet, el 2012 agafa la direcció de la Banda Municipal de Bellpuig i des del curs 2015/16 i fins al curs 2020/21 ha estat el director de l'escola. Com a clarinetista, és membre de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. També és membre de diferents grups de música de cambra com el Quartet Amoenus, el Septet VII Ensemble, el Quartet Matisse, el Quintet Zummara, el Quartet de clarinets de Tarragona. En l'actualitat, la seva activitat pedagògica es desenvolupa a l'Escola Municipal de Música de Bellpuig, La Selva del Camp i Sant Guim de Freixenet. A més, és director de la Banda Municipal de Música de Bellpuig i de la Banda de Música Verge de la Serra de Montblanc.

El Mèrit Musical de l'any és un guardó que té com objectiu fer un reconeixement a totes aquelles persones, entitats o institucions que han destacat durant l'últim any, o al llarg de la seva vida o trajectòria, pel foment de la música, pel seu aprenentatge i per potenciar el plaer d'escoltar i interpretar música.

Durant el concert de Santa Cecília es va fer un reconeixement a aquests dos músics i el públic que hi va assistir els va poder veure actuar juntament a la Banda de Música de Bellpuig, i amb el seu grup familiar (filles i netes) en el cas de l'Enric.

En el concurs també van participar-hi l'Escola de Música de Bellpuig que va presentar una formació nova de combo, i l'Orfeó Joventut que va presentar una secció independent anomenada 'Bellpuig en cor'.

Segre-Nova Tàrrega / Foto: Ajuntament de Bellpuig