Bewis de la Rosa porta el seu rap rural a Tàrrega aquest divendres 8 de març

04/03/2024

L’artista presentarà les cançons del seu àlbum de debut, 'Amor más que nunca'

El cicle d’espectacles musicals Tàrrega Sona 2024, organitzat per la Regidoria de Cultura, té com a protagonista aquesta setmana la jove cantant Bewis de la Rosa, exponent de l’anomenat “rap rural”. L’artista madrilenya portarà el divendres 8 de març fins a l’Espai MerCAT (10 de la nit) les cançons que integren el seu disc de debut, Amor más que nunca.

Bewis de la Rosa, l’àlies artístic de la polifacètica Beatriz del Monte, reivindica els valors de la vida al camp reflexionant de forma crítica contra la despoblació. Fugint de l’estereotip que associa el rap a l’àmbit urbà, l’artista alça la veu des del món rural per fer sentir els seus ritmes rap, hip-hop, latin i folk. Les lletres, carregades de pensament crític, parlen d’altres temes com el transfeminisme, la  memòria històrica, la salut mental o la gestió emocional des de les no-monogàmies.

El poble de Villamayor de Santiago, a Conca, és l’epicentre des d’on Bewis de la Rosa conrea tant la música com la dansa i la interpretació. Al mateix temps, és component del grup Malditas Lagartijas. La cantant suposa així una alenada d’aire fresc dins el panorama creatiu del país. Justament, Tàrrega gaudirà de la seva actuació el mateix dia que es commemora el 8-M, Dia Internacional de les Dones.

La vetllada s’arrodonirà amb la sessió de PD Sunday, o sigui la targarina Bibiana Hinojosa, que oferirà una sessió feminista i 100% ballable de rock, ska, disco, funky, salsa i cúmbia en vinil.

Preu: 10 euros. Les localitats estan a la venda a www.culturatarrega.cat i presencialment a la Botiga del Museu (carrer Major, 11) i a les taquilles de l’Espai MerCAT des d’una hora abans del concert.

Organitzat per la Regidoria de Cultura, el cicle Tàrrega Sona 2024 inclou una desena de propostes al Teatre Ateneu i l’Espai MerCAT fins al mes de maig aplegant diversos estils com rock, blues, jazz, cant coral o rumba. “El Tàrrega Sona és un cicle de concerts que permet a la ciutadania gaudir d’una programació molt diversa i que pretén arribar a tots els públics”, afirma el regidor de Cultura, Miquel Nadal. 

 

Programació completa a www.tarrega.cat/sona

Segre-Nova Tàrrega / Foto: Ajuntament de Tàrrega