Campi Qui Pugui, Premi de la Crítica al millor espectacle familiar

11/05/2021

Amb 'Camí a l'escola'

La companyia Campi Qui Pugui de Castellserà ha guanyat aquest dilluns els XXIII Premis de la Crítica d’arts escèniques en la categoria de millor espectacle familiar amb Camí a l’escola.

En aquesta edició, les companyies nominades a la categoria de millor espectacle de teatre familiar han estat la companyia igualadina ‘Farres Brothers’ i dues companyies lleidatanes: La Baldufa Teatre amb La Faula de l’Esquirol i Campi Qui Pugui amb Camí a l’escola, espectacle que ha resultat guardonat com a guanyador.

L’entrega dels guardons als guanyadors de les 25 categories i els reconeixements especials ha tingut lloc aquest vespre en una gala a la sala Villarroel de Barcelona.

Els Premis de la Crítica –des del 2015 Premis de la Crítica d’Arts Escèniques– s’atorguen per donar suport i difondre l’excel·lència de les arts escèniques a Catalunya. Reconeixen els professionals i les produccions de les arts escèniques que durant l’any natural anterior hagin estat especialment valorats per la crítica.

La companyia Campi Qui Pugui, nominada per primera vegada a aquests premis, ha sortit guardonada amb un espectacle que segons la crítica destaca per la seva “bellesa i harmonia”.

L’espectacle Camí a l’escola s’inspira en el documental francès sota el mateix nom, i mostra el camí ple d’obstacles de tres germanes que van a l’escola, una peça sobra la capacitat de superació i la vitalitat de tres nenes.

L’encarregada de recollir el guardó ha estat Cristina Garcia, directora de la companyia conjuntament amb Jordi Pedrós, que s’ha referit emocionada als seus companys i companyes d’equip des de la distància, ja que mentre Garcia recollia el premi, la resta de l’equip es trobava a Gijón, seguint l’streaming de la gala en directe des d’un hotel. A Gijón es preparaven per realitzar una funció aquest mateix dimarts a FETEN, la fira europea d’arts escèniques per a nens i nenes, una altra cita de gran importància estratègica per a la companyia.

Cristina Garcia ha agraït la feina de tantes companyies d’espectacles infantils o familiars que amb la seva feina i rigor professional els han inspirat durant anys i els han servit de referència i mirall. També ha reivindicat que es deixi de valorar de manera diferent la creació artística segons l’edat del públic a la que es destina l’espectacle i que totes les professionals que formen part de les arts escèniques per a infants i joves tinguin la mateixa visibilitat i reconeixement que la resta.

 

Redacció - SEGRE