Carme Forcadell assistirà a l’acte de lliurament dels Premis Culturàlia de Tàrrega

19/11/2017

La 20a edició dels guardons se celebrarà el dissabte 25 de novembre al Teatre Ateneu i distingirà el filòleg Quim Capdevila (a títol pòstum), la periodista Carme Clèries, el músic Ramon Andreu, Creu Roja Tàrrega i el Museu de Guimerà – Vallsanta

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha confirmat la seva assistència a la gala de lliurament dels Premis Culturàlia 2017 de Tàrrega el proper dissabte 25 de novembre. La capital de l’Urgell ha concedit a Forcadell l’honor de presidir l’acte, durant el qual també adreçarà unes paraules al públic congregat al Teatre Ateneu. El Centre Cultural de Tàrrega i la Regidoria de Cultura, organitzadors dels guardons, han manifestat que la presència de Carme Forcadell consolida el caràcter referent dels Premis Culturàlia a les terres de Lleida i al conjunt de Catalunya. A més, es reconeix també així la contribució deForcadell en entitats com Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana.

Els Premis Culturàlia de Tàrrega, que enguany celebren el seu 20è aniversari, distingiran dissabte al filòleg Quim Capdevila (a títol pòstum), la periodista Carme Clèries, el músic Ramon Andreu, Creu Roja Tàrrega i el Museu de Guimerà – Vallsanta. La gala s’iniciarà a 3/4 de 9 del vespre i oferirà també l’actuació del grup targarí Diga'ls-Hi Inquiets a més de projeccions audiovisuals en què es destacaran els mèrits dels guardonats. L'escenografia és obra de Llorenç Corbella, qui també s’encarregarà de la presentació junt amb la comunicadora Carolina Tebé. La figura del guardó és realitzada en bronze per l'artista de forja Josep Castellana.

El jurat dels premis Culturàlia el formen representants del Centre Cultural de Tàrrega, l'Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l'Urgell i la Cambra de Comerç i Indústria de Tàrrega. L’entrada al Teatre Ateneu és lliure i oberta a tothom. Després se celebrarà un sopar per assistir al qual cal retirar el tiquet a Cistelleria Grau de Tàrrega abans del 23 de novembre. Els Culturàlia, concedits al mèrit social i cultural, han homenatjat un centenar de persones i entitats en el decurs de les dues darreres dècades.

 

Infolleida