Circuit Urgellenc inicia la campanya solidària ‘I love cine de poble’

03/04/2020

Basada en la iniciativa ‘I love NY’ dels anys 70, posarà a la venda paquets de 10 i 20 entrades amb grans descomptes fins al mes de juliol

L’empresa exhibidora de cinema lleidatana Circuit Urgellenc, inicia dilluns, 6 d’abril, la campanya solidària ‘I love cine de poble’, amb la qual vol activar la compra d’entrades anticipades amb grans descomptes en format paquet durant el període de confinament.

En plena crisi sanitària del coronavirus, que ha provocat el tancament d’equipaments culturals com els cinemes, el Circuit Urgellenc posa la venda paquets de 10 i 20 entrades fins al mes de juliol a un preu de 53 i 100 euros, respectivament.

La iniciativa es basa en el projecte ‘I love NY’, impulsat pel dissenyador americà Milton Glaser a partir de mitjans dels anys 70. A més, en les sis poblacions amb cinemes que es mantenen gràcies als socis: Agramunt, Bellpuig, Mequinensa, Montblanc, Tamarit i Sariñena, es posa a la venda un carnet d’abonament per 60 €, vàlid fins al 31 de desembre de 2020 i que permetrà a l’usuari anar a veure totes les pel·lícules programades durant els pròxims sis mesos.

El Circuit Urgellenc ha tancat un acord amb la plataforma online Eventum.365 per comercialitzar les entrades. Els clients, que les adquiriran per bescanviar-les quan finalitzi el confinament, podran accedir a la promoció a través de les xarxes socials Facebook i Instagram de la companyia o bé directament entrant a la pàgina web www.circusa.com.

Suport de personatges coneguts
Per dinamitzar la iniciativa solidària i fomentar la conscienciació, Circuit Urgellenc ha demanat ajuda a cares conegudes del món del cinema com Sergi López, Isona Passola, Andrea Trepat, Miquel Sitjar, Marta Romero, Gaizka Urresti, Belén Funés,  Marçal Cebrián, Sergi Moreno, Tono Folguera, Maria Rodrigues Soto, David Verdaguer o Biel Rossell. Aquests personatges, juntament amb els que s’hi van sumant cada dia que passa, enregistraran un vídeo curt des del confinament de casa seva, en el qual demanaran el suport dels amics i clients habituals dels cinemes per salvar les seves sales de poble.

El responsable de Producció de Mitjans Audiovisuals del Circuit Urgellenc, Ramon Bochaca, explica que la proposta sorgeix “com una fórmula per buscar una sortida aquest període de dos o tres mesos, en els quals no podem fer cinema a les 33 sales que gestionem”

Circuit Urgellenc recorda que la crisi sanitària global generarà problemes a moltes persones, treballadors i empreses. Segons comenta Bochaca, tots els sectors de la població es veuran afectats, particularment el món de la cultura, que depèn absolutament que els usuaris acudeixin als teatres, als circs, a les sales de cinema per a poder subsistir.

Paral·lelament, en el món del cinema, el problema s’agreuja, ja que des de fa uns anys el públic ha anat disminuint, sobretot en els pobles petits de Lleida i l’Aragó, on la densitat de població és molt baixa i la mobilitat entre els pobles és complicada.

Campanya paral·lela per fer arribar el cinema a les entitats socials
De manera paral·lela, Circuit Urgellenc ha engegat una campanya de ‘crowdfunding’ en l’àmbit estatal en la qual ofereix al públic la possibilitat de comprar entrades solidàries que aniran destinades a entitats benèfiques. La campanya de micromecenatge a través de la plataforma www.goteo.com, que es va iniciar ahir ha tingut un gran èxit, recaptant més de 1.300 euros en 24 hores i assolint gairebé el 20% dels fons necessaris en un sol dia. La venda d'entrades a través dels abonaments estarà disponible a partir del pròxim dilluns 6 d’abril a les plataformes de Circuit Urgellenc.

Algunes de les  entitats que es beneficiaran d’aquesta iniciativa seran l’Associació Estel de Balaguer, l’Associació Aprodisca de Montblanc, l’Associació Amisol de Solsona, l’Associació Crisàlida de Camporrells i l’Associació Alba de Tàrrega o de Tremp.

Sobre el Circuit Urgellenc
Circuit Urgellenc és una empresa de Lleida que es dedica a l’exhibició cinematogràfica des de fa gairebé 80 anys. A través de la gestió de petites sales de poble, ha articulat la programació de cinema a les Terres de Lleida en forma de circuit itinerant, un format que s’ha mantingut fins als nostres dies i que ha garantit que la cultura cinematogràfica hagi arribat arreu de Lleida i l’Aragó de manera continuada des de fa dècades.

Originàriament, Circuit Urgellenc portava una mateixa pel·lícula (amb els seus 7, 8 o 12 rotllos de cel·luloide) d’una vila a una altra per a projectar-la a tots els cinemes que formaven part del circuit. Avui dia, l’empresa gestiona la programació de 33 cinemes o sales municipals en diferents formats, des de programacions de cinc dies setmanals fins a mensuals. A més, la gestió es reparteix per gairebé tot Catalunya, l’Aragó i les Illes Balears.


Infolleida