Circuit Urgellenc obre a Tàrrega una marató d'‘Alcarràs’ al territori

30/04/2022

Actors de la pel·lícula de Carla Simón participen a l'estrena que omple la sala

Els Cinemes Majèstic de Tàrrega van estrenar ahir Alcarràs amb un “èxit rotund”. Unes hores abans de la sessió nit, ja van haver de penjar el cartell de complet. A la projecció van assistir-hi alguns dels actors, com els germans Isaac i Joel Rovira, de Tàrrega, que encarnen Pau i Pere; Ainet Jounou (Iris), de Bellpuig; Xènia Roset (Mariona), de Torregrossa; Elna Folguera (Teia), de Bell-lloc, i Anna Otín (Dolors), d'Almacelles, tots ells molt contents per la gran acollida de la pel·lícula.

L'alcaldessa, Alba Pijuan, es va mostrar “il·lusionada” de poder comptar amb alguns protagonistes, especialment els dos germans de Tàrrega i la veïna de Bellpuig, alumna del centre teatral Cruma de la capital de l'Urgell. Pijuan també va destacar “la visibilitat que el film dona al món de la pagesia, al lleidatà i a la realitat de les nostres comarques”. Així mateix, va posar en valor la dinamització del cinema que s’ha aconseguit amb la premiada pel·lícula de Carla Simón.

L'opinió dels primers espectadors va ser molt positiva. El Joan va dir que “m'ha agradat molt perquè representa el país”, mentre que la Maria la va descriure com “autèntica” i la Joana va revelar que s'havia “emocionat, perquè vinc de família de pagesos i m'ha recordat moltes coses”.

Per la seva part, el gerent de Circuit Urgellenc, Pere Aumedes, va explicar ahir que “ja hem venut més de 5.000 entrades anticipades per a les projeccions a previstes a més de 40 poblacions del territori fins dijous vinent”. Aumedes va afirmar que l'èxit d’Alcarràs és “impressionant”, només a Tàrrega ahir a la primera sessió hi havia 100 persones i a la segona, la sala plena. El gerent de Circuit Urgellenc va assegurar que “per a Lleida, Alcarràs no és la pel·lícula de l'any sinó que és la pel·lícula de la història del cinema pel que explica, com ho explica i el que representa, alhora que l’Os d'Or de la Berlinale li ha donat una projecció internacional”.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)