Concert a Tàrrega per reivindicar la veu de les dones en el món de la música

18/03/2019

El duo lleidatà Walkin’ Roots homenatja cantants femenines en una proposta de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat

Tàrrega celebrà el passat diumenge un concert que reivindica el paper de les dones en la música contemporània. Sota el títol “On són les dones músiques?”, el grup lleidatà Walkin’ Roots interpretà en format acústic cançons antològiques de grans vocalistes nacionals i internacionals. El repertori també es basà en composicions fetes per dones i amb lletres no sexistes. El públic gaudí d’un amè recorregut musical pel jazz, el soul, el pop i el folk. Walkin’ Roots, duet format per Judith Estadella Hueso i Santi de Pablo Ruiz, estrenaren aquest concert l’any passat fruit d’un encàrrec de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de Tàrrega. Enguany s’ha repetit la proposta al Local de la Societat Ateneu en el marc d’activitats del Dia Internacional de les Dones. El recital s’acompanyà d’un tast de vins elaborats per Judit Llop Gasull, enòloga del Celler Morlanda.

La col·lecció “On són les dones targarines?” suma un nou llibre
La capital de l’Urgell commemora el 8M fins al 21 de març amb diferents activitats de sensibilització en favor de la igualtat de gènere i la defensa dels drets de les dones. Al mateix temps també es vol fer visible la tasca de les dones en els diversos àmbits de la societat. En aquest sentit, el dimarts 19 de març la Regidoria de Polítiques d’Igualtat presentarà el sisè volum de la col·lecció de biografies de dones destacades de Tàrrega, narrades en forma de llibre infantil. És la sèrie titulada “On són les dones targarines?”, que ara sumarà un nou lliurament dedicat a les germanes llibreteres Rosina i Maria Teresa Pera Güell. El text és obra de la periodista Gemma Peris Duran mentre que Marta Palou Mena ha plasmat les il·lustracions. L’acte se celebrarà a les 6 de la tarda a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega

La força de les dones en la cultura popular
La cloenda del cicle d’activitats serà una conferència que posarà de relleu el paper de les dones en la cultura popular. Durà per nom “Dones en peu de festa: accions col·lectives de dones als espais festius” i anirà a càrrec de la sociòloga Verònica Gispert Gracia. La cita serà el dijous 21 de març a les 8 del vespre a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega.

Infolleida