Contes i llegendes per conèixer la història del convent de Sant Bartomeu de Bellpuig

05/08/2017

L’empresa que gestiona les visites a aquest espai ha organitzat aquesta activitat per difondre el convent entre el públic familiar

El frare Ferriol i la veremadora Catarina han estat els encarregats d’explicar als nens i nenes la història del convent de Sant Bartomeu, a Bellpuig, a través de diversos contes, llegendes i cançons medievals.

Gràcies a aquesta activitat familiar organitzada per l’empresa Àrea, actual gestora de les visites a aquest espai, els petits han pogut conèixer qui va construir el convent, l’evolució del monument des de la seva fundació fins a l’actualitat, i algunes històries amagades entre les parets d’aquest edifici construït durant el segle XVI per ordre de Ramon Folch de Cardona-Anglesola.

Durant aquest petit viatge en el temps, els dos personatges han mostrat als visitants com era la vida medieval. Les famílies que han participat a l’activitat, han destacat la importància d’impulsar propostes com aquesta per tal d’atreure més públic al convent.

L’ activitat també es realitzarà a la cartoixa d’Escaladei, i al castell de Miravet, a Tarragona.

El convent de Sant Bortomeu obre les seves portes de dimarts a diumenge, de deu del matí a dos quarts de dues del migdia, i de tres de la tarda a dos quarts de set, durant els mesos de juliol i agost. La resta de l’any es pot visitar de dijous a diumenge.

Francesc García