'Des de sempre' de Jean Michel Ginesta guanya el 1r concurs de composició de sardana d'Agramunt

22/11/2021

El certamen rep 25 obres

Coincidint amb la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, l'Escola Municipal de Música (EMMA) i les regidories de Cultura i Educació de l'ajuntament d'Agramunt han lliurat aquest diumenge el premi del primer concurs de composició de sardana que s'ha adjudicat la peça Des de sempre de Jean Michel Ginesta. Així mateix, el jurat ha escollit tres peces més com a finalistesCom una nina de Xavier Piñol;  Agramunt, dolces rotllanes de Xavier Cassanyes, i Als peus d'Almenara de Joan Moliner.

En aquesta primera edició, el certamen ha rebut 25 obres de sardanes originals i inèdites instrumentades per una cobla d'onze instruments. El director de l'EMMA, Jordi Guixé, ha destacat que totes les obres eren de gran qualitat i ha estat difícil escollir-ne una. 

Els assistents han pogut escoltar per primera vegada la peça guanyadora i les tres finalistes que ha interpretat la Cobla Vents de Riella. 

Durant l'acte també s'ha fet entrega dels premis del tercer concurs musical de Santa Cecília, adreçat a l'alumnat de l'escola. El certamen ha rebut 10 obres. Els guardonats, que han interpretat les seves obres damunt l'escenari, han estat: 

Categoria A

  • 1r premi per Guillem Gutiérrez amb Nit de fosca.

Categoria D

  • Doble 1r premi per Iris Santacreu amb La sort, i pels germans Jan i Lis Garcia amb Gota d'aigua.
  • Segon premi pel grup format per Andrea Basaraba, Anna Galceran, Mariona Perelló i Laia Solé amb Gimmy.

Categoria E

  • 1r premi per Bernat Varino amb Un ratolí al rebost.
  • Doble segon premi pel grup format per Arnau Vilaró, Gerard Lluch i Genís Gilabert amb Halloween i per Cesc Santacreu amb La tardor.
  • Doble tercer premi pel grup format per Guerau Alcalde, Iria Bobet, Berta Bobet i Emma Roset per Discussió amistosa i per Alba Pijuan amb Una bola de nadal.

Categoria F

  • 1r premi per Lluc Ribalta amb El soroll del bos.
Segre-Nova Tàrrega / Foto: Ajuntament d'Agramunt