El 32è Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega reprèn les representacions a partir de dissabte

04/03/2021

Quatre muntatges al Teatre Ateneu procedents d’Andorra, Centelles, Sant Feliu de Codines i Sant Quirze del Vallès

El Grup de Teatre BAT reprèn a partir de dissabte vinent 6 de març la 32a edició del seu Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega després de la cancel·lació de bona part de les representacions previstes l'any passat a causa de la pandèmia. El certamen torna igualment a l'escenari del Teatre Ateneu amb energies renovades si bé s'ha hagut de refer el cartell recuperant una de les obres inicialment programades i afegint-ne tres de noves. Així, tots els dissabtes del mes de març arribaran a la capital de l’Urgell quatre muntatges provinents d'Andorra la Vella, Centelles, Sant Feliu de Codines i Sant Quirze del Vallès, que optaran al palmarès del concurs. També es modifica l’horari de les representacions, que s’avança a les 7 de la tarda.

Joan Ribó, president de BAT, ha explicat avui en roda de premsa que “tot i la complicada situació actual, els grups amateurs de teatre tenen moltes ganes d’actuar. Prova d’això és que hem rebut fins a 28 propostes per venir a Tàrrega responent a la crida que llançarem per completar el programa”. Per la seva part, el regidor de Cultura, Carlos Vílchez, ha expressat el ple suport de la seva àrea a les arts escèniques i al concurs de BAT: “posem a l’abast el Teatre Ateneu, personal tècnic, venda d’entrades i una subvenció de 5.000 euros”. L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha assenyalat que “estem contents de poder reprendre un certamen que l’any passat estroncà la pandèmia i animem la gent a anar al teatre”. La primera edil ha destacat que “Tàrrega destinem un 13% del pressupost municipal a activitats culturals, fet que certifica la nostra aposta pel sector”.

El Concurs de Teatre Ciutat de Tàrrega es manté fidel al gènere de la comèdia, un reclam segur per atraure públic segons han comprovat els organitzadors durant els últims anys. Tot i això, la comèdia dramàtica guanya terreny amb muntatges que fan reflexionar sobre temes tan punyents com el bullying o les penúries de les classes humils en temps de crisi. Entre els autors, noms destacats com Darío Fo o Yasmina Reza. L’agrupació guanyadora tindrà la possibilitat d’actuar a la propera edició de FiraTàrrega. El concurs compta amb el suport de la Regidoria de Cultura; el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; i la Diputació de Lleida - lnstitut d’Estudis llerdencs. El preu de l’entrada és de 7 euros (Carnet Jove: 5 euros), a la venda a les taquilles del Teatre Ateneu una hora abans de cada funció.

PROGRAMACIÓ

Dissabte 6 de març: GARSES (comèdia dramàtica) de Jorge Roelas · El grup An-danda-ra d’Andorra la Vella proposa un viatge a través de l’amistat de tres dones i de com passen comptes de les seves vides al cap dels anys. En clau de comèdia dramàtica, les protagonistes de l’obra reviuen un episodi de bullying en què una va ser l'assetjadora; l'altra, l'assetjada; i la tercera no hi va intervenir. An-danda-ra actuà al certamen targarí l’any 2015 amb La casa de Bernarda Alba.

Dissabte 13 de març: ART (comèdia) de Yasmina Reza · Aquinahora de Centelles revisita un dels grans èxits dels darrers anys en escenaris d'arreu del món. Art és una àcida comèdia que reflexiona sobre l'art modern i que a la vegada posa a prova l'amistat de tres amics de tota la vida. Analitzant amb detall una obra d'art, aparentment simple, el muntatge deconstrueix la relació dels tres amics fent aflorar sentiments amagats.

Dissabte 20 de març: AQUÍ NO PAGA NI DÉU (comèdia dramàtica) de Darío Fo · Deixalles 81 de Sant Feliu de Codines du a escena una sàtira de la societat molt pertinent en el context actual de crisi. El dramaturg italià (i Premi Nobel de Literatura) Darío Fo va escriure la peça l’any 1974 centrant-se en les dificultats de dues mestresses de casa per arribar a fi de mes en una conjuntura d'inflació. Cansades, es rebel·len contra el sistema desvalisant un supermercat.

Dissabte 27 de març: UN JOC PERILLÓS (comèdia) de Paolo Genovese · Onze al Teatre de Sant Quirze del Vallès protagonitzen una comèdia contemporània ambientada en un sopar d'un grup d'amics que esdevé una inesperada, trepidant i intensa cascada de sorpreses. Una nit d’amistat fins que l’amfitriona proposa un joc: compartir en obert qualsevol missatge, trucada o comunicació que arribi als mòbils de tothom. L’obra ha donat peu a exitoses adaptacions cinematogràfiques com és el cas de Perfectos desconocidos d’Àlex de la Iglesia.

InfoLleida