El Club Handbol Agramunt i l'ACLE Guissona comparteixen escuts

11/12/2019

La manca d'efectius en els equips sènior de les dues entitats a l'inici d'aquesta temporada els va empènyer a fusionar els conjunts masculins i femenins.

El Club Handbol Agramunt i l'ACLE Guissona han apartat la seva rivalitat històrica per compartir escuts i un objectiu comú: seguir competint. I és que la manca d'efectius en els equips sènior de les dues entitats a l'inici d'aquesta temporada els va empènyer a fusionar els conjunts masculins i femenins. Ara, amb el nom Torró d'Agramunt ACLE CHA, fins a 6 guissonenques formen equip amb 9 agramuntines. El sènior masculí el formen 14 nois d'Agramunt, 6 de Guissona i 1 de Belianes.

Com tots els inicis però, el començament va ser laboriós. L'equip masculí d'Agramunt va descendir la temporada passada a Quarta Catalana, on ja hi havia el Guissona. Ara, encara que el conjunt no presenta un balanç positiu de resultats, des del club prioritzen l'aspecte lúdic de l'esport i l'esforç d'un vestuari que cada dia està més cohesionat.
Per la seva banda, l'evolució de l'equip femení a Segona Catalana convida a l'optimisme més absolut. El conjunt, que ara es situa a la zona alta, ha registrat una bona arrencada de lliga gràcies a l'afinitat de les jugadores, que s'han compenetrat a la perfecció a pesar de ser rivals habituals en els darrers anys.

Així doncs, la necessitat dels dos clubs s'ha convertit en l'afany per construir un projecte ambiciós, en el qual els jugadors i les jugadores, s'agermanen en un únic equip, tot i la diferència d'edats. L'equip masculí el formen nois de 16 a 46 anys i el femení engloba integrants que tenen des de 17 fins a 38 anys. Tal com afirmen els jugadors i les jugadores, tothom continua amb les seves posicions, els canvis són favorables i es compaginen bé.

Quant als entrenaments, aquests es viuen repartits entre Agramunt i Guissona, igual que les trobades disputades amb els equips rivals. El projecte estarà dirigit tècnicament de manera conjunta pels instructors designats, i cada grup té un entrenador agramuntí i un de guissonenc. En les noves equipacions figuren els dos escuts i són de color morat, que és la fusió del roig i el blau amb què jugaven per separat. La fusió de l'equip també ha cridat l'atenció d'un pivot que va jugar a la selecció cubana, que es preveu que s'incorpori al conjunt al llarg d'aquesta temporada.
Noèlia Burgos