El Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig ple s'omple de públic per escoltar Les Kol·lontai

18/08/2019

L’actuació va reunir 120 persones i s’emmarca dins el programa ‘Viu el Patrimoni’ que impulsa l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Més de 120 persones van omplir el passat dissabte el claustre del Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig per gaudir del concert de Les Kol·lontai, el quartet femení format per Meritxell Gené, Montse Castellà, Sílvia Comes i Ivette Nadal (que no va poder ser a l’actuació). La formació presentava el seu disc ‘Cançons Violeta’ en el qual posen música a poemes, paraules i reflexions fetes per dones com Montserrat Roig, Maria Mercè Marçal, Marina Garcés i Montserrat Abelló entre d’altres. L'especatcle reflexiona des de la música sobre la condició de ser dona amb un missatge reivindicatiu, reflexiu i carregat d'esperança. El nom del grup es deu a la feminista i política comunista soviètica Aleksandra Kol·lontai, i reivindica, d’aquesta manera, el feminisme com a llavor de llibertat i d’igualtat.

El concert s’emmarcava en el programa ‘Viu el patrimoni. Música als Monuments’ de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, que organitza actuacions musicals als monuments durant l’estiu per promoure la seva descoberta. Des de l’organització, Josep Maria Montaner, va valorar molt positivament el concert, que va omplir l’aforament, complint així amb l’objectiu del programa, posar en valor el patrimoni a partir de propostes musicals de qualitat.

Infolleida