El Convent de Vallsanta, el Santurari del Tallat i el Castell de Ciutadilla, escenaris del IV Trencant el Silenci a la Vall del Corb

29/05/2019

Veus.kat, InMotion Sax Quartet i una projecció de cinema mut musicada per Eduard Espinet i Màxim Solanes formen el cartell d’un cicle que se celebrarà del 6 al 27 de juliol

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha acollit avui la presentació de la quarta edició del cicle de concerts ‘Trencant el Silenci a la Vall del Corb-Música, castells i patrimoni en viu 2019’, que se celebrarà durant el mes de juliol a la comarca de l’Urgell.

L’acte ha comptat amb la participació de l’assessor cultural en funcions de la Diputació, Antoni Balasch, i del president en funcions del Consell Comarcal de l’Urgell i alcalde en funcions de Bellpuig, Salvador Bonjoch, a més dels alcaldes en funcions de Guimerà, Salvador Balcells; Vallbona de les Monges, Ramon Bergadà, i Ciutadilla, Òscar Martínez.

‘Trencant el Silenci a la Vall del Corb’ tindrà lloc els dies 6, 13 i 27 de juliol i coincideix un any més amb la celebració de l’Any del Turisme Cultural. L’organització dels concerts és una iniciativa de l’IEI, el Consell Comarcal de l’Urgell i els ajuntaments de Guimerà, Ciutadilla, Vallbona de les Monges i l’EMD de Rocallaura. Les entrades són gratuïtes i limitades, motiu pel qual cal fer reserva a les Oficines de Turisme de l’Urgell i de Vallbona de les Monges, a l’EMD de Rocallaura i als ajuntaments de Ciutadilla i Guimerà.

Com en les edicions anteriors, l’objectiu és proposar un maridatge entre el patrimoni cultural i la música, de manera que es potenciï l’interès del públic pel coneixement del territori i d’artistes vinculats al territori. En les edicions anteriors, el cicle ha tingut una resposta força bona per part del públic, superant-se els 600 espectadors cada any. La intenció és anar obrint el cicle a diferents municipis de la zona, essent el pal de paller el concert que es fa al convent de Vallsanta, a Guimerà, per ser un indret singular, i enguany també amb un concert a un dels punts més elevats de la comarca, concretament al santuari del Tallat, a Rocallaura. Aquests dos punts són, juntament amb el castell de Ciutadilla, els escenaris escollits enguany per a aquesta proposta.

Així, el 6 de juliol, al castell de Ciutadilla es podrà gaudir d’un concert titulat La Música i el Cinema, en què com a novetat es projectarà una pel·lícula de cinema mut musicada per dos intèrprets en directe: Eduard Espinet (piano) i Màxim Solanes (oboè). El dia 13, al santuari del Tallat es podrà veure el grup coral de gospel, jazz i música moderna Veus.Kat, amb més de 40 cantants i un repertori molt animat en un dels punts més estimats de la comarca de l’Urgell. Finalment, el dia 27, al convent de Vallsanta actuarà el grup InMotion Sax Quartet, quartet de saxos creat a Tàrrega format per Pau Clavé, Joan Clavé, Edu Seguí i Jaume Aligué.

L’objectiu és fer una barreja entre música, art i cultura que permeti gaudir al visitant del potencial de la zona, des de tots aquests punts de vista. És per aquest motiu que, tant a Ciutadilla com al Tallat com a Vallsanta, abans de l’espectacle s’oferirà una visita guiada gratuïta al Castell, al Santuari i al Convent, respectivament.

Infolleida