El jazz d’Andrea Motis omple el Teatre Ateneu de Tàrrega

15/04/2019

La trompetista i cantant barcelonina encisa el mig miler d’espectadors aplegats en una de les propostes estrella del cicle Tàrrega Sona 2019, organitzat per la Regidoria de Cultura

El Teatre Ateneu de Tàrrega s’omplí la tarda del passat diumenge amb motiu del concert que protagonitzà Andrea Motis, una de les figures referents dins l’escena del jazz actual. En la seva segona actuació a la capital de l’Urgell, la trompetista, cantant i compositora posà altre cop de manifest el seu talent i carisma musical. La vetllada constituí una de les propostes estrella del cicle Tàrrega Sona 2019 organitzat per la Regidoria de Cultura i el públic respongué amb escreix. El concert va atraure fins a mig miler d’espectadors, que aplaudiren llargament la jove artista barcelonina. Acompanyaren Andrea Motis dalt l’escenari Ignasi Terraza al piano; Josep Traver a la guitarra elèctrica; David Xirgu a la bateria; i Joan Chamorro, mentor de l’artista, al contrabaix.

El repertori es basà en els temes del seu primer àlbum publicat com a solista, Emotional dance (Impulse! Records), juntament amb l’estrena del seu segon treball, Do outro lado do azul (Verve-Universal). El nou disc suposa una fusió entre el jazz i els ritmes brasilers, en què Andrea Motis ret homenatge a João Gilberto, Gal Costa o Marisa Monte entre altres noms de capçalera. La samba i la bossa nova impregnaren també així una tarda memorable de bon jazz a Tàrrega. Altres moments antològics foren les versions que interpretà a mode de tribut a Joan Manuel Serrat i Els Amics de les Arts. Andrea Motis es posà el públic a la butxaca i demostrà que, més enllà d’una jove revelació, ha esdevingut ja un ferm exponent jazzístic a nivell internacional.

El Tàrrega Sona 2019 continuarà el dissabte 27 d’abril amb una nit de rap, hip-hop, lletres reivindicatives i energia escènica. El cartell el formaran Homes Llúdriga (que estrenaran el disc “Pampallugues”), Lil Russia (representant de la nova fornada de música urbana que defensa el feminisme), Pablo Hasél (que planta cara a la censura amb la seva crítica social), i Elane (cantant lleidatana que reivindica sense pèls a la llengua els drets de les dones). A 2/4 d’11 de la nit, a l’Espai MerCAT.
Infolleida