El menjar és el protagonista de “À table”, l’última exposició de Guinovart

10/04/2018

La mostra es pot visitar a l’Espai Guinovart fins al pròxim 24 de juny

“À table” és el titol de l’exposició que es pot veure a l’Espai Guinovart d’Agramunt, fins al pròxim 24 de juny, on el menjar destaca com un dels temes recurrents de l’obra de Guinovart. La mostra és un reflex de l’estreta relació entre tota la trajectòria artística de Guinovart amb els aliments, especialment en el terreny de la pintura on s’aprecia una tendència molt marcada cap a l’ús d’iconografia alimentària.

L’exposició reuneix algunes de les peces més representatives d’aquesta singular relació a través d’un recorregut per les diferents disciplines amb les quals l’artista va tenir més contacte, com la pintura, l’escultura o el dibuix, però també amb un material que té un suport inusual, com ara plats, paelles o copes. En aquestes obres, l’artista transforma els aliments i els fa actuar com a símbols subjectes a un context i un territori. A això s’hi afegeix el valor del lloc expositiu, ja que la Fundació Espai Guinovart es troba on antany hi havia el mercat d’Agramunt.

El menjar i els seus utensilis tenen cabuda en una exposició en què les interpretacions adquireixen més importància que mai, com les diferents capes que constitueixen el relat de cada peça, i que ofereixen un lloc privilegiat per mirar des de la visió culinària.

Francesc García