El Molí d’Espígol reprèn les visites guiades gratuïtes el darrer dissabte de juny, juliol, agost i setembre

14/06/2021

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i l’Ajuntament de Tornabous reprendran les visites guiades gratuïtes a la ciutat ibèrica del Molí d’Espígol els mesos de juny, juliol, agost i setembre amb l’objectiu de donar a conèixer aquest jaciment ibèric, un dels més importants del país.

L’objectiu de la iniciativa és facilitar l’accés dels ciutadans al jaciment i promoure’n la seva difusió i coneixement. D’aquesta manera, els dies 26 de juny, 31 de juliol, 28 d’agost i 25 de setembre a les 11 del matí el jaciment obrirà les seves portes de forma gratuïta per explicar la història del poble ibèric dels Ilergets a través de les restes arqueològiques d’una de les seves grans ciutats, el Molí d’Espígol. Aquest jaciment va ser probablement la capital del poble Ilerget i algunes teories la identifiquen amb la mítica ciutat ilergeta d’Atanagrum.

El programa de  visites el durà a terme l’equip d’educadors i educadores de l’empresa Iber, Arqueologia, Patrimoni i Turisme i tindran una durada aproximada d’una hora i mitja. Les visites també inclouran un tast de cervesa Iberika. Per motius sanitaris l’aforament és limitat i serà imprescindible fer reserva prèvia al telèfon 977 638 556 o al correu electrònic: [email protected].

Segons la recerca arqueològica, la ciutat ibèrica del Molí d’Espígol va ser un dels assentaments urbanístics més destacats de la cultura ilergeta, un centre polític i econòmic de primer ordre que podria identificar-se amb l’antiga ciutat d’Atanagrum, la capital dels ilergets segons l’historiador romà Titus Livi.

Redacció - SEGRE / Foto: ACPC