El silenci és el protagonista de l’edició més targarina de l’Embarrat

16/05/2018

La cinquena edició del Festival d’Art Contemporani serà del 25 al 27 de maig al Museu Trepat de Tàrrega

Les naus de Cal Trepat tornaran a esdevenir epicentre de l’art contemporani del 25 al 27 de maig amb la celebració de l’Embarrat. El festival arriba a la seva cinquena edició plenament consolidat, exhibint una vintena de treballs d’artistes emergents nacionals i internacionals dins l’exposició central, “La Gran Màquina V”. La mostra tindrà com a comissari al crític d’art Frederic Montornés, juntament amb el codirector de l’Embarrat, Jesús Vilamajó. Les obres exhibides tindran com a eix temàtic el concepte del silenci des d’un doble vessant: el silenci introspectiu de recerca personal, i el silenci imposat per la repressió.

L’Embarrat comptarà en aquesta ocasió amb un segell més targarí. I és que la Nau 18 del Museu Trepat acollirà dues propostes sorgides dels habitants de la capital de l’Urgell, aconseguint d’aquesta manera un dels objectius de l’Embarrat, que tingui més permeabilitat a la ciutat.

El festival és organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega, el Museu Trepat, la Diputació de Lleida i el Centre d’Art la Panera.  La cita tornarà a comptar amb Lo Petit Embarrat, una aposta per la creativitat dels petits i joves; diverses actuacions musicals i d’arts escèniques experimentals, i un assaig obert del programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega. Concretament, es podrà veure el darrer muntatge de la companyia Emilia Gargot, el dissabte a les 10 de la nit.

Francesc García