El teixit associatiu de Tàrrega manté viva la tradició dels Tres Tombs de Sant Antoni Abat

28/01/2018

L’Escola Àngel Guimerà i l’Associació Alba s’alcen amb el primer premi del concurs de carretes de la festa més antiga de la ciutat

La tradició centenària de Sant Antoni ha tornat a reunir a desenes de targarins acompanyats de les seves mascotes que han esperat el moment de rebre la tradicional benedicció. Minuts més tard s’ha donat el tret de sortida als Tres Tombs, la festa més antiga que es recorda a la capital de l’Urgell, i una de les que es manté més viva gràcies a la col·laboració de les AMPES de les escoles i diverses entitats.

Al pati s’hi han congregat milers de persones per gaudir de la desfilada de cavalls, tractors, carros i les vuit carrosses temàtiques creades per les escoles i entitats de Tàrrega. En aquesta ocasió, el primer premi en la categoria de temàtica agrícola ha anat a parar a l’Escola Àngel Guimerà amb una carrossa que recorda els orígens medievals del mercat. L’Associació Alba ha estat la guanyadora del premi en temàtica lliure, amb una carrossa on s’hi ha pogut veure un gran gegant construït amb fusta.

El Tres Tombs han estat presidits pel Director dels Serveis Territorial del DARP a Lleida, Ferran de Noguera, qui ha destacat la tasca que realitzen els pagesos del territori.

La Societat de Sant Abat ha estat l’encarregada, un any més, d’organitzar els actes. Enguany, l’honor de dur el pendó ha recaigut en Isidre Balcells, pagès resident a Fonolleres, i fidel seguidor de la festa de Sant Antoni Abat.

Francesc García