Els Amics de l’Arquitectura Popular ensenyen les tècniques de construcció tradicional

11/03/2017

L’entitat realitza aquest cap de setmana un taller de construcció d’un forn de fang a Castellserà

L’Associació Amics de l’Arquitectura Popular és una entitat dedicada a l’estudi, la divulgació i la defensa de les construccions rurals, que compta amb prop de 115 membres, entre els quals hi ha arquitectes, paletes, picapedrers, o aparelladors. Aquesta organització prepara diverses activitats durant tot l’any, com ara el taller que realitza aquests dies a Castellserà, on prop de 25 persones construeixen un forn de fang amb tècniques tradicionals, fent servir materials 100% naturals com són la palla, la terra i la pedra.

Amb aquestes activitats, l’associació reuneix als interessats en les construccions rurals tradicionals, com és aquest forn de fang o les diverses variants de cabanes i barraques, pous, i altres edificacions característiques, amb l’objectiu d’estudiar i revalorar aquest patrimoni.

A més d’aquestes activitats puntuals, l’Associació Amics de l’Arquitectura Popular prepara anualment els Cursos d’Estiu Josep Morera, uns tallers teòrics i exhaustius sobre diverses tècniques d’arquitectura. Enguany, aquesta proposta formativa girarà en torn la utilització de la canya com a material auxiliar de la construcció i d’objectes d’artesania.

Francesc García