Els documents de l’Arxiu Comarcal, font d’inspiració d’artistes europeus

04/07/2018

Fins al 31 de juliol sis creadors d’Itàlia, Grècia i Catalunya investigaran aquests documents per dur a terme els seus projectes artístics

Sis artistes vinguts d’Itàlia, Grècia, Barcelona i Vilanova residiran a Tàrrega fins al 31 de juliol per estudiar i investigar els documents de l’Arxiu Municipal de la ciutat i utilitzar-los com a punt de partida en les seves futures creacions. El resultat final dels projectes es posarà a disposició de la ciutadania a través d’exposicions, conferències o accions de carrer i tractaran temàtiques tan diverses com l’ADN de la cultura i societat targarina, o una nova conceptualització dels arxius comarcals.

Els participants han estat seleccionats en el marc del programa de residència impulsat per l’Arxiu Comarcal, amb la col·laboració del Consell i l’Ajuntament de Tàrrega. Un programa que busca promoure l’activitat artística vinculada a la interpretació de documents i fomentar-ne la investigació.

L’Arxiu Comarcal de l’Urgell posa a disposició dels investigadors tot el material que requereixin i els hi facilita l’allotjament a la ciutat.

Albert Morales