Els Músics per la Llibertat de Bellpuig reben el Mèrit Musical de l'Any

26/11/2018

Els Músics per la Llibertat de Bellpuig han rebut aquest diumenge el 30è Mèrit Musical que atorga l’ajuntament d’aquest municipi. El premi s’ha entregat durant el concert de Santa Cecília en què les entitats de Bellpuig honoren a la patrona dels músics. El reconeixement, a més, ha distingit a Antoni Saladrigues com a impulsor i primer músic per la llibertat en sortir a tocar al municipi.  

Els Músics per la Llibertat de Bellpuig es reuniren cada dia a les 9 del vespre des del diumenge 10 de desembre 2017 a la Plaça Sant Roc de Bellpuig i fins al mes de març ininterrompudament, per interpretar peces reivindicatives amb motiu de reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

En els dies següents, més músics com ara els seus germans (que també toquen a la Bellpuig  Cobla), integrants de les dues Cobles de la localitat, de la Banda Municipal de Bellpuig, de altres formacions musicals de vila i alumnes de l'Escola Municipal de Música, s’anaren sumant a aquesta iniciativa, que cada dia reunia en aquest indret del centre de la població a desenes de persones que els acompanyaven cantant en aquest clam.

A finals del mes de març, deixarien de tocar diàriament, nogensmenys el seu compromís s’ha mantingut ferm, i han continuat tocant sempre que el poble o l’actualitat els ho ha reclamat, al carrer, o en esdeveniments com ara el “Cap de setmana per la Llibertat” (27, 28 i 29 d’abril de 2018) del qual en foren organitzadors.

El repertori que interpreten, generalment conté cançons reivindicatives i de la terra, i inclou entre d’altres, el “Cant dels ocells”, el “Cant de poble”, “La presó de Lleida” o “Rossinyol que vas a França”, tot i que per Nadal també interpretaven nadales. L’última peça que toquen és l’“himne dels Segadors”.

Infolleida