Els Targalets presenten la Targafera en l’Eixideta de la Festa Major de Tàrrega

11/05/2019

La nova bèstia de Guixanet és una cucafera i ha estat construïda per l’artista Agnès Pla

Amb l’encesa de la recuperada tronada ha arrencat aquest divendres l’Eixideta, una de les propostes més participatives de la Festa Major de Tàrrega. L’acte ha tingut com a protagonista als Targalets de Guixanet que han presentat la Targafera, una cucafera construïda per l’artista guissonenca Agnès Pla.  La presentació de la primera bèstia de l’agrupació ha estat la culminació d’un projecte que ha durat tot un any i en què han participat infants, mares i pares.

En la seva presentació han estat 10 infants els encarregats de portar la bèstia, quatre al seu interior, i la resta acompanyant-la. Els nens i nenes s’han mostrat entusiasmats en ser els primers portadors d’aquest element que se suma a la família del bestiari local de Guixanet.

Juntament amb la Targafera, també han participat a l’Eixideta la resta de grups infantils de cultura popular de la capital de l’Urgell, formats per més de 250 nens i nenes. Després d’una cercavila pels carrers de la ciutat, les diferents agrupacions han ofert als veïns i veïnes alguns dels balls més tradicionals de Tàrrega en una remodelada plaça Major.

Francesc García