Emotiu concert d'homenatge a Àngel Sans

17/01/2022

A càrrec de la Polifònica de l'Urgell i la Coral Sant Sadurní

Tàrrega ha tancat aquest diumenge el cicle cultural de Nadal amb el tradicional concert de Reis a càrrec de la Polifònica de l’Urgell acompanyada de la Coral Sant Sadurní. En la seva 15a edició, el concert ha estat molt emotiu ja que s'ha dedicat al seu impulsor i organitzador durant 14 anys, el músic local i compositor Àngel Sans, que va morir el passat 25 de setembre a l'edat de 80 anys. De fet, el programa del 15è concert el va deixar preparat abans de morir i la seva família ha volgut impulsar-lo com a mostra de reconeixement a la seva passió per la música. En el transcurs de la gala, l'alcaldessa, Alba Pijuan, ha lliurat una placa commemorativa a la vídua i als fills de l'homenatjat.

Maria José Viñuales, vídua d'Àngel Sans, ha destacat que aquest concert "suposa moltes emocions". Viñuales ha reconegut "sentir-se feliç dins l'enyorança i la tristesa per la resposta i l'estimació que la gent ens demostra".

Per la seva part, Marta Sans, filla de l'homenatjat, ha explicat que "el meu pare era molt inquiet i sempre tenia molts projectes en ment, precisament aquest concert que fem avui ja el tenia preparat". Sans ha afegit que "quan tot es va girar, vam trobar al seu estudi, la carpeta amb tot organitzat i amb la meva mare vam decidir emprendre el projecte en reconeixement seu". Sans ha demanat que "aquest concert de Reis pugui quedar instaurat a la ciutat". 

A sobre de l'escenari del Teatre Ateneu s'hi han reunit més d'una trentena de veus que s'han completat amb les actuacions dels solistes Alba M. Martínez (soprano), Albert Deprius (tenor) i Joan Garcia Gomà (baríton) a més del pianista Eduard Sáez i el director Patrick Valls, que ja compartia direcció de les anteriors gales amb Sans i ara n'ha pres el relleu. Així mateix, el públic ha pogut gaudir de dansa de la mà d'alumnes de l'Estudi de Dansa Tàrrega.

El programa s'ha compòs, com de costum, de populars àries d'òpera, fragments de sarsuela i moments antològics de musicals del segle XX. Ha destacat la interpretació de dues peces compostes pel propi Àngel Sans titulades Dies d’enyorança i Fantasia per una veu.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)