ERC estrena llista a Vilagrassa i renova candidats a Anglesola i Bellpuig

22/04/2019

Amb el nom de ‘Fem-ho Possible-Acord Municipal’ els republicans es presenten per primera vegada en aquesta localitat urgellenca, amb una llista formada majoritàriament per dones, republicanes i amb molta il·lusió de donar un nou impuls a aquest municipi

Gràcia Auró, de 52 anys, serà l’encarrega d’inaugurar la primera llista republicana a Vilagrassa (Urgell). Amb les sigles ‘Fem-ho Possible-AM’ els republicans estrenen llista per les properes eleccions municipals del 26 de maig. Auró va presentar ahir a les persones que l’acompanyaran en aquesta concurrència, una llista formada majoritàriament per dones, (6 dels 7 possibles regidors/res) feministes, republicanes, i amb molta il·lusió per treballar i donar un nou impuls a aquesta localitat urgellenca. Durant el seu discurs de presentació, Auró, apel·lant al record de l’1 d’octubre al municipi, va assegurar que el seu desig és treballar per tornar a aconseguir la unitat com a poble que va aflorar aquell dia, “Aquell dia tots els veïns i veïnes de Vilagrassa teníem un propòsit, i units vam aconseguir-ho. Retrobar aquella unitat i treballar junts com a poble per fer un Vilagrassa molt millor, serà la nostra prioritat”.

 

Xavier Freixes, actual regidor d’ERC-MES – AM a l’ajuntament d’Anglesola, serà ara l’encarregat d’encapçalar aquesta candidatura les properes eleccions municipals. Freixes, de 28 anys i professor de filosofia, passa al capdavant de la llista perquè considera que ha arribat l’hora del canvi a Anglesola. “La nostra llista està formada per nois i noies, majoritàriament joves, republicans, d’esquerres i amb molta energia per donar aquest nou impuls al poble. Anglesola necessita un canvi, necessita noves polítiques municipals que incloguin a tots els veïns i veïnes del poble. Hem de fer l’ajuntament republicà, i no només en el sentit estricte de República, també ha d’incorporar els valors de la transparència, la participació i unes polítiques socials de molta més qualitat”

 

Esquerra renova també la seva llista a Bellpuig. Jordi Estiarte és el nou cap de llista republicà en aquesta localitat de l’Urgell. Estiarte, de 49 anys i Mosso d’Esquadra, veu molt possible el canvi de govern a l’ajuntament del poble, evidenciat ahir per la gran afluència de gent que va assistir a la seva presentació. “La nostra candidatura està formada per gent del Bellpuig, de totes les edats i provinents d’àmbits variats, professionals tots ells en la seva matèria i amb molta il·lusió de treballar amb el poble i pel poble. Volem un Bellpuig cohesionat, amb polítiques municipals pensades des de la ciutadania i que abracin a tots i cada un dels veïns i veïnes del poble. És el poble qui fa l’ajuntament i és l’ajuntament que ha de governar pel poble per tant farem un ajuntament obert, més participatiu i totalment transparent”

 

La consellera d’agricultura  Teresa Jordà va ser l’encarregada d’acompanyar a les tres llistes en el moment de la seva presentació. Jordà va animar a cada un dels integrants a seguir treballant des de cada municipi per la República Catalana. “Perquè la república és construeix des dels municipis, des dels ajuntaments, traslladant i explicant els valors republicans a la ciutadania, de baix cap dalt, i si aconseguim reforçar-nos des dels pobles aconseguirem finalment el nostre objectiu, la República Catalana”.

Infolleida