Èxit de l’exposició antològica de l’escultor Antoni Boleda a Tàrrega, que es prorroga fins al 18 de març

20/02/2018

Un miler de persones han visitat “L’ànima del silenci”, produïda per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, al Museu Comarcal de l’Urgell

L’exposició antològica de l’escultor Antoni Boleda ha rebut un miler de visitants al Museu Comarcal de l’Urgell - Tàrrega des de la seva inauguració ara fa dos mesos. La proposta certifica així el seu èxit de públic a la ciutat de naixement de l’artista. Arran de la bona afluència de visites, la direcció del museu ha decidit prorrogar la mostra fins al diumenge 18 de març (la data de finalització es fixà inicialment per al 25 de febrer). “L’ànima del silenci” és una producció itinerant de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) que aplega obres escultòriques d’estil figuratiu, abstracte i minimalista d’Antoni Boleda, posant de relleu l’evolució de l’autor al llarg de més de 60 anys. El Museu Comarcal de l’Urgell - Tàrrega també ha organitzat nombroses visites adreçades a centres escolars en les quals ha intervingut el mateix Antoni Boleda.

Versàtil i heterogeni, Antoni Boleda ha conreat materials tan diversos com la terracota, el bronze, la pedra, la fusta o el plàstic, configurant un univers artístic únic. Mitjançant fotografies, la mostra també destaca les creacions de l’artista en l’àmbit d’obra pública, com el conegut monument en homenatge al president Lluís Companys erigit a la població d’El Tarròs l’any 1979. Al mateix temps es fa ressò de la tasca docent de Boleda com a professor de modelatge des de l’any 1974 a l’Escola d’Arts i Oficis de Tàrrega, centre que també dirigí a la dècada dels 80. Durant la inauguració celebrada el passat 22 de desembre, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, subratllà el caràcter referencial d’Antoni Boleda dins les Belles Arts de Lleida així com la seva tenacitat a l’hora d’explorar noves tècniques en el camp de l’escultura.

Infolleida