FiraTàrrega tanca amb 13.500 localitats ocupades i un acord amb Santiago de Xile

10/09/2017

L’organització ha destacat l’oxigenació del centre, habilitant fins a 23 espais d’exhibició i la reestabilització del mercat escènic

L’edició més participativa de FiraTàrrega ha tancat portes aquest diumenge amb la previsió d’assolir les 13.500 localitats ocupades, després de les 261 sessions amb les que ha comptat l’esdeveniment celebrat a la capital de l’Urgell des del passat dijous.

Durant aquests dies, Tàrrega s’ha convertit en la capital de les arts de carrer amb un total de 54 espectacles de 52 companyies, i un aforament del 87% en la programació oficial.

Com en anteriors edicions, l’organització ha mantingut la seva aposta per l’oxigenació dels espais, descongestionant el centre i habilitant fins a 23 espais d’exhibició. A més, s’ha donat prioritat a espais més perifèrics de la ciutat, com ara el Parc de Sant Eloi que s’ha incorporat amb èxit als escenaris de FiraTàrrega.

L’espai de la Llotja, un dels centres més importants del certamen, ha comptat enguany amb un total de 53 expositors i més de 900 professionals. Les reunions mantingudes han donat testimoni de la reestabilització del mercat escènic.

Durant la roda de premsa de balanç de FiraTàrrega, el seu director artístic ha anunciat que FiraTàrrega viatjarà el pròxim mes de gener fins al Festival Santiago OFF, de Santiago de Xile, on es presentaran quatre espectacles catalans.

Després de l’edició de la participació, FiraTàrrega encara la reivindicació de l’espai públic per a l’edició de 2018, concloent d’aquesta manera un cicle de tres anys dedicat als actius de les arts de carrer contemporànies.

Francesc García