Genís Aymerich s'alça amb el Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi dels Països Catalans

30/04/2017

El segon premi, dotat en 2.500€, ha estat per Carles Piera per l seva obra "Mira endins"

El Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig ha acollit aquest dissabte l'acte de lliurament de premis de la 12a edició del Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi dels Països Catalans, el qual s'ha convocat enguany en la modalitat d’Art tridimensional.

Aquest any, el jurat ha atorgat el primer premi, dotat en 6.000 euros i una escultura de bronze feta per l'artista Jaume Perelló, a Genís Aymerich i Capdevila, per la seva obra "Mira endins" de ferro patinat. Pel que fa al segon premi, dotat en 2.500 euros, una novetat de la convocatòria d’enguany patrocinada per l’Ajuntament de Torrefarrera, s’ha atorgat a Carles Piera Claramunt per la seva obra "Mitologies Contemporànies".

El jurat també ha atorgat cinc mencions honorífiques a Abel Pruñonosa, per la seva obra "Umbilindex"; a Miquel Samitier per "Paraules d'Oannes"; a Xavier Masero per "Brots"; a Anna López per "Karen"; i a Ramon Ruiz per "Metamorfòsis del metal".                                                            

Un fet singular en el lliurament de premis d’aquesta edició, és que els guanyadors Genís Aymerich i Capdevila, i Carles Piera Claramunt, havien estat premiats amb el 1r premi del Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi en l’edició de l’any 2011 i 2013 respectivament.

L'acte ha comptat amb la presència del vicepresident de la Diputació de Lleida i alcalde de Torrefarrera, Sr. Jordi Latorre, en representació del president de la Diputació de Lleida; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Torrefarrera, Maria Carmen López; el conseller comarcal de cultura de l’Urgell, Sr. Jaume Pané; l’alcalde de Bellpuig, Sr. Salvador Bonjoch; la regidora de cultura de Bellpuig, Sr. Anna Quesada i altres regidors del consistori municipal.

Durant l'acte, ha actuat el Trio Lakme i s’ha inaugurat l'exposició itinerant amb les 25 obres finalistes del premi, que es podrà visitar fins al dia 28 de maig al Convent de Bellpuig i més endavant a Tàrrega, Torrefarrera i a la sala d'exposicions de l'Institut d'Estudis Ilerdencs a Lleida.

El “Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi dels Països Catalans” el convoca i organitza la Fundació Perelló amb el patrocini de la Diputació de Lleida i la col·laboració de l'Ajuntament de Bellpuig, l'Ajuntament de Torrefarrera i el Consell Comarcal de l'Urgell. Aquest premi va néixer l’any 2001 amb caràcter biennal i es presentava en les dues modalitats conjuntes. Des del 2011 que és anual, alternant les convocatòries d’Art Tridimensional i de Pintura. 

 

Infolleida