Homenatge als 40 anys del Carnaval de Tàrrega

04/02/2018

L’acte ha servit per obrir la setmana de Carnaval a Tàrrega que tindrà com a punt culminant la rua de disfresses de dissabte a la tarda

Recordar com van ser els inicis del Carnaval a Tàrrega ara fa 40 anys. Aquest era el guió de la trobada que es va fer al Local Social de l’Ateneu amb la participació de diferents membres de les comissions organitzadores d’aquesta festa.

El grup local Pots Teatre, amb Josep Minguell al davant, va fer una crida ciutadana per recuperar la festa prohibida durant la dictadura, contactant amb persones que l’havien viscut abans del franquisme. En aquell moment era una festa popular poc transgressora, amb voluntat de recuperar el carrer.

En un principi, el Rei Carnestoltes sempre era un ninot, i no va ser fins al 1992 quan un targarí va protagonitzar aquesta figura.

L’homenatge també va comptar amb un recull de cartells, programes d’edicions anteriors i fotografies de les rues històriques de la ciutat, i va ser per obrir la setmana del Carnaval, que tindrà el punt culminant amb la rua de disfresses de dissabte vinent a la tarda.


Infolleida