Jaume Solé analitza la societat targarina a través de "Retratacció"

10/12/2018

El fotògraf urgellenc va iniciar aquest projecte al 2011 i un cop el tingui finalitzat pretén cedir-lo a l’arxiu comarcal

Ja fa set anys que el fotògraf targarí Jaume Solé porta desenvolupant el seu propi projecte Retratacció; una iniciativa que es basa en fotografiar les mateixes persones al llarg de deu anys per, finalment analitzar tan els seus canvis físics com l’evolució en la moda i els estils dels models. A part d’aquest seguiment al llarg dels anys, Solé retrata també a tots aquells ciutadans que accepten la seva proposta, amb l’objectiu final d’estudiar els trets físics dels urgellencs i, en especial, dels targarins. A dia d’avui, ja compta amb una base de dades de més de 1500 retrats.

El fotògraf targarí no va faltar en la vintena edició de la Fira d’Artistes celebrada aquest cap de setmana a la capital de l’Urgell, on va poder seguint ampliant la seva llarga llista de retrats. Per fer-ho comptava amb tres càmeres que li permetran transformar les fotografies amb imatges en 3 dimensions.

Un cop finalitzat el projecte Retratacció, Jaume Solé pretén cedir els seus retrats a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell per tal de que aquests serveixin per desenvolupar iniciatives com la creació d’un llibre, exposicions o, simplement, per tindre una base de dades que ajudi a analitzar la societat targarina.

Albert Morales