La 6a edició del Galacticat presentarà més de 118 pel·lícules del 7 al 9 de juny a Tàrrega

13/05/2019

El festival inclou tres seccions, la Secció Oficial de Llargmetratges, la Secció Oficial de Curtmetratges o Galacticurt (amb pel·lícules a competició) i la Secció Clàssics, d’exhibició

La VI edició del Galacticat, Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, tindrà lloc del 7 al 9 de juny als als cinemes Majèstic de Tàrrega. Aquest any la cita, que estarà dedicada al poder dels personatges femenins en els films de gènere fantàstic, projectarà 118 pel·lícules de les tres seccions que conformen la mostra: Secció Oficial Llargmetratges, Secció Oficial Curtmetratges-Galacticurt (que aquest any arriba a la tercera edició) i la Secció Clàssics (exhibició). Al llarg de tres dies es podran veure més de 50 hores de cinema (30 hores de llargmetratges i 20 hores de curtmetratges).

El festival, organitzat per l’associació Galacticat i el Circuit Urgellenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega, estarà inspirat en ‘Alien. El vuitè passatger’, i especialment en el 40è aniversari de l’arribada de la Tinent Ripley a totes les sales de cinema del món. La convocatòria està destinada a tots els cinèfils i en especial als amants de la ciència-ficció i manté la voluntat d’apropar el passat, el present i el futur del millor dels gèneres fantàstic i terror a través de títols clàssics de culte i premiades estrenes del moment. 

Èxit de la I edició del projecte pedagògic del Galacticat
Uns 2.500 alumnes han participat al llarg de 8 mesos al projecte pedagògic del Galacticat, el GalactiCurs, que ha portat el cinema a una vintena d’escoles i instituts de l’Urgell i la Noguera i que l’any que ve s’ampliarà al doble d’alumnes de 5 comarques.

Els infants han pogut descobrir els secrets del cinema stop-motion, el llenguatge de l’animació a través de projeccions dinamitzades per la Filmoteca de Catalunya, i han après a crear curtmetratges a través del programa CineBASE de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). A més, tres alumnes de l’INS Manuel de Pedrolo de Tàrrega han guanyat una beca d’estiu a l’ESCAC, i un dels curtmetratges presentats al Concurs de l’ESCAC ha guanyat el premi a millor curt d’animació Stop-Motion.

Infolleida