La 8a edició del Galacticat comptarà amb 120 curtmetratges i més de 30 pel·lícules

14/07/2021

La Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent se celebrarà enguany en format híbrid

L’associació Galacticat ha presentat avui la 8a edició del festival de cinema Galacticat que se celebrarà a Tàrrega entre els dies 23 i 29 d’agost. Dedicat al cinema fantàstic i de terror, aquest any es projectaran més de 150 produccions entre pel·lícules i curtmetratges tant de forma presencial com en línia.

Després de veure’s obligats a suspendre l’edició de l’any passat a causa de l’impàs de la pandèmia, el festival canvia el seu format passant de 3 a 7 dies de durada. L’organització pretén oferir més cinema al carrer i més dies de projeccions per garantir la seguretat dels espectadors. Per primer any, la mostra també es trasllada del juny a l’agost.

Les projeccions presencials tindran lloc tant als Cinemes Majèstic de Tàrrega com a diferents espais exteriors de la ciutat. El festival incorporarà una nova pantalla a la terrassa de l’Ateneu, que se sumarà a les dues ja presents a l’Avinguda Catalunya. Quant a les emissions en línia, es podran veure en streaming des de la web del Galacticat.

El festival d’aquest any està dedicat a l’escriptor nord-americà Stephen King, en commemoració del 30è aniversari de ‘Misery’ i el 40è de ‘El Resplandor’, dos clàssics del cinema de terror. Serà una edició destinada a tots els cinèfils i, en particular, als amants de la ciència-ficció.

L’organització del festival també ha donat a conèixer el jurat que estarà encapçalat per la directora de cinema i presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell. Juntament amb ella en formaran part el crític de cinema Pep Prieto, l’actor Miguel García Borda i el productor i director Dani Villanueva.

Cinc seccions, dues més que en la passada edició

El Galacticat d’enguany comptarà amb dues seccions més que en les edicions anteriors. Les oficials es mantenen intactes amb l’exhibició de llargmetratges i la competició de curts en les categories de terror, cinema fantàstic, animació i gènere lliure. 

Quant a les paral·leles, les noves seccions Focus i AMP s'uneixen a la dedicada als clàssics. La Secció Focus posarà la lupa en la cinematografia d’un país convidat, que enguany serà Croàcia, i la Secció AMP portarà cada any cinc títols actuals que programarà la prestigiosa distribuïdora internacional AMP-FILMS.

 

Activitats paral·leles i pedagògiques

El festival també compta amb tres blocs d’activitats paral·leles, dues de les quals són novetats d’aquest any. Els GalacticGames, que giren entorn dels videojocs, i l’Off Festival, que ofereix mostres de cinema a diferents localitats de les Terres de Lleida, s’incorporen a l’exposició Redrum, que es troba entre el 4 de juny i el 31 de juliol al Museu Comarcal de l’Urgell.

Com a prèvia al festival, un miler d’alumnes de cinc comarques lleidatanes també han rebut tallers formatius de cinema de la mà del Galacticurs. A través de diferents temàtiques i formats, estudiants de 3 a 18 anys han pogut aprendre al llarg del curs amb el projecte pedagògic de l'associació.

Ja podeu comprar les vostres entrades a galacticat.cat
L'Urgell TV