La Banda de Música de Bellpuig, a punt per la processó de la Mare de Déu dels Dolors

19/03/2018

La formació acompanya a la figura religiosa des de fa més de 100 anys

La música és un dels elements més característics de la processó de la Mare de Déu dels Dolors de Bellpuig, una tradició que suma més de 300 anys d’història. No va ser, però, fins al 1913 quan es va incorporar una banda, la qual ha acompanyat la imatge religiosa tots els anys, excepte durant el període de la Guerra Civil.

Actualment la formació està composta per una quarantena de persones de diverses edats i diversos municipis de la comarca de l’Urgell. Sota la direcció de Víctor Lleixà, els músics preparen des de fa més de dos mesos el repertori per aquest esdeveniment tan destacat a la vila. Entre els temes escollits, destaquen sobretot les marxes fúnebres del segle XIX.

La Banda Municipal de Música de Bellpuig està estretament lligada a l’Escola de Música del municipi. És per això que molts alumnes del centre decideixen formar part de la formació musical, i participar, d’aquesta manera, en un dels actes més emblemàtics de Bellpuig.

Abans d’arribar al moment més àlgid de la festa de la Mare de Déu dels Dolors, la processó, els músics també acompanyen als priors pels carrers del municipi durant la tarda del divendres. Fins aleshores, els últims assaigs són els més importants per deixar-ho tot ben lligat.  

Francesc García