La Biblioteca Comarcal de Tàrrega exhibeix una mostra sobre la vida i l’obra del lingüista Pompeu Fabra

17/10/2018

El Consorci per a la Normalització Lingüística presenta l’exposició en el marc de l’Any Fabra amb suport del Consell Comarcal de l’Urgell i la Regidoria de Cultura

La Biblioteca Comarcal de Tàrrega exhibeix fins al 30 d’octubre una mostra sobre la vida i l’obra del filòleg Pompeu Fabra (1868-1948) i la seva aportació cabdal a la llengua catalana. Es tracta d’una exposició itinerant produïda per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) i gestionada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). La iniciativa s’emmarca dins l’Any Fabra, amb què es commemora el 150è aniversari del naixement del lingüista i els 100 anys de la publicació de la seva “Gramàtica Catalana”. El president del Consell Comarcal de l’Urgell, Salvador Bonjoch, i el regidor de Cultura, Raül Palacios, han presentat l’exposició acompanyats de Teresa Arrufat, tècnica del CPNL, i Emma Novell, directora de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega.

“Pompeu Fabra – Una llengua completa” il·lustra a través de plafons la trajectòria vital i professional de qui és considerat l’artífex de la normativa moderna de la llengua catalana. S’hi posa de relleu el gran arrelament social que experimentà la seva figura i treball a Catalunya. En aquest sentit també s’incideix en la seva tasca en els àmbits de l’esport, l’excursionisme o la política. Per continuar amb la celebració de l’Any Fabra, el divendres 26 d’octubre, a les 7 de la tarda, el Consell Comarcal de l’Urgell acollirà una conferència de David Paloma, professor de la Universitat de Barcelona, sobre la importància del llegat deixat pel lingüista.

 

Infolleida