La Biblioteca d'Agramunt commemora el Dia Mundial de la Poesia amb activitats durant el mes de març

06/03/2018

Promoure la creció i la lectura de poesia són els objectius de la proposta

La Biblioteca Municipal Guillem Viladot d’Agramunt impulsa un conjunt d’activitats i actes que formen part de la iniciativa "Març Poètic", una proposta lligada al Dia Mundial de la Poesia que es celebra cada 21 de març. Per aquest motiu des de la biblioteca s’han organitzat diferents activitats que tindran lloc durant tot el mes.

Una de les finalitats d’aquesta iniciativa, tal com ha explicat la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Agramunt, Dolors Ricart, és promoure la creació i lectura de la poesia. A través de diferents activitats, es vol aconseguir que els nens i adolescents tinguin més interès per crear, llegir i descobrir noves lectures.

Les activitats van començar la setmana passada amb l’elaboració de poemes cooperatius. Es tracta de crear un poema conjunt que sorgeixa partir de les aportacions dels usuaris de la biblioteca, on cada usuari pot escriure una frase a partir del que ja han escrit d’altres. Cada setmana el poema s’haurà de crear al voltant d’un tema diferent. El de la setmana passada, va ser Rastres, i el d’aquesta Agramunt.

Aquesta setmana també tindrà lloc el taller d’il·lustracions de poemes dirigit a nens i nenes des de P3 fins a 6è i del 12 al 24 de març tothom qui ho vulgui podrà penjar un poema al balcó.

D’altra banda, alumnes de 4rt d’ESO de l’INS Ribera del Sió d’Agramunt gravaran poemes que seran retransmesos per Ràdio Sió i crearan micropoemes que escriuran en banderoles de colors i que desprès es penjaran a la biblioteca.

Dia Mundial Poesia

Totes aquestes activitats s’engloben dins els actes de celebració del Dia Mundial de la Poesia que es celebra cada 21 de març. Concretament, l’acte del Dia de la Poesia es farà el dijous 22 de març a la biblioteca. L’acte consistirà en la lectura del poema “La poesia” de Marc Granell que es llegirà en diversos idiomes.

Visita guiada al Parc Riella

Per conèixer l’obra de Guillem Viladot i també dins els actes de la iniciativa Març Poètic, aquest dissabte 10 de març es farà una visita guiada al Parc de Riella. Totes les persones que vulguin participar de la visita, hauran de fer una inscripció prèvia i gratuïta a l’Oficina de Turisme. A l’acabar, es repartirà xocolata desfeta a tots els assistents inscrits. La visita es farà a les 11h del matí.

 

Infolleida