La Comissió +Pedrolo reivindica una any més Manuel de Pedrolo a Tàrrega

16/04/2018

L'entitat proposa una programació d'activitats per conèixer l'autor

La Comissió +Pedrolo torna a la càrrega aquest mes d’abril amb diverses activitats del cicle #mesPedrolo. L’edició d’enguany està emmarcada per la celebració de l’Any Pedrolo, efemèride que vol recordar el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo. Des de l’organització asseguren que “aquest any el cicle pren un caire molt especial; nosaltres continuem insistint en la importància i la necessitat de reivindicar i visibilitzar Pedrolo i la seva extensa obra, per això ens sumem a la celebració del centenari amb la mateixa il·lusió que els últims anys”.

En aquest sentit, la Comissió ha organitzat una programació d’actes que comencen el pròxim dissabte 21 d’abril a les 12.00h amb la “Ruta Pedroliana” pel centre de Tàrrega. Els textos que es llegiran durant l’activitat han estat triats conjuntament amb les persones que han accedit a col·laborar, responent a la crida feta des de la comissió. La ruta finalitzarà amb un dinar popular.

La programació continuarà el 22 d’abril a les 19.00h amb una de les novetats d’aquest any, un espectacle poètic i musical, “Univers poètic Manuel de Pedrolo”, que tindrà lloc al Museu Comarcal de l’Urgell. L’espectacle vol apropar d’una manera íntima l’obra poètica de l’autor amb poemes acompanyats de música en directe, a càrrec de Xavier Hidalgo i Jordi Castellà.

Finalment, la comissió ha preparat una visita a l’Espai Pedrolo, al Castell de Concabella, el dia 28 d’abril.

La Comissió +Pedrolo es va constituir l’any 2016 i està integrada per diversos col·lectius de Tàrrega que tenen com a objectiu comú reivindicar i visibilitzar la figura política i literària de Manuel de Pedrolo.

Infolleida