La Consellera de Cultura reivindica l’ús de l’espai públic a la inauguració de FiraTàrrega

07/09/2018

Jordi Duran i Oriol Martí, directors artístic i executiu, s’acomiaden del certamen després de vuit anys al capdavant

La Consellera de Cultura, Laura Borràs, ha reivindicat l’ús de l’espai públic en la inauguració de la 38ª edicó de FiraTàrrega, i és que precisament, aquesta 38ª edició de fira gira entorn aquest concepte. Segons la consellera, “es tracta d’una aposta decidida i valenta per poder reflexionar sobre què ens està passant a l’espai públic, sobre el debat que hi ha al carrer,  entre allò que es posa o que es treu del carrer, així com d’allò que s’expressa o s’impedeix que s’expressi”.  Borràs, en el seu parlament, també ha recordat la figura de Pedrolo en el centenari del seu naixement, autor que també forma part de la programació de FiraTàrrega amb el recorregut literari “Pedrolo, Pas a Pas”.

Per la seva part, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Mª Perelló, ha dedicat el seu parlament a recordar als presos i exiliats polítics, i a posar de relleu la tasca realitzada per Oriol Martí, director executiu de FiraTàrrega, i Jordi Duran, director artístic, els quals abandonen enguany els seus càrrecs després de vuit anys al capdavant. Perelló també ha destacat el potencial de FiraTàrrega a nivell creatiu i cultural i ha incidit en l’abast del certamen, que actualment ja arriba als cinc continents.

Per últim, tant Oriol Martí com Jordi Duran han agraït el suport rebut durant tots aquests anys i han manifestat la importància d’invertir en cultura i han destacat el paper que aquesta juga en les persones com agents transformadors.

Francesc García