La Fundació Privada ''Lo Pardal'' demana el suport de la Generalitat per celebrar el centenari de Guillem Viladot

31/12/2021

L'escriptor i poeta no consta entre el llistat de commemoracions oficials de Cultura de la Generalitat de Catalunya del 2022

El 2022 serà l'any en què es commemorarà el centenari del naixement de Guillem Viladot (1922-1999), l'escriptor i poeta català pioner en poesia experimental a la península i un dels màxims referents en poesia avantguardista, visual i concreta.

Des de fa gairebé dos anys, l'Ajuntament d'Agramunt i la Fundació Guillem Viladot "Lo Pardal", van iniciar els tràmits per proposar que el Centenari Viladot formés part de les commemoracions oficials de la Generalitat. A més, es pretén impulsar un ampli programa d'activitats arreu del territori per reivindicar el nom de Viladot. Cal afegir que diverses editorials preparen edicions i reedicions de títols del mestre agramuntí.

No obstant això, el 21 de desembre es van fer públiques les commemoracions oficials de Cultura de la Generalitat de Catalunya del 2022, que no contemplen el nom de Guillem Viladot.

Davant d'aquesta situació, el director a càrrec de la Fundació Guillem Viladot des del 2018, Pau Minguet, ha impulsat el manifest 'Sóc un poeta (o)ponent' per confirmar la importància de la trajectòria creativa de Viladot i enaltir al poeta.

Els interessats a signar aquesta iniciativa ho poden fer a través del següent enllaç:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe8WDr6GE5NuAsMWu4jhn2TVricTichg85DpYfZwsL383DDIg/viewform
Noèlia Burgos Domínguez