La Magna Processó de Bellpuig obre els actes de Setmana Santa a Ponent

24/03/2018

Esdeveniment amb més de 300 anys d’història i la implicació d’un miler de persones

L’església de Sant Nicolau de Bellpuig ha tornat a ser el punt de trobada de milers de persones que han reviscut la tradició més ancestral d’aquest municipi, la Magna Processó dels Dolors, esdeveniment que cada any dóna el tret de sortida a les celebracions de Setmana Santa a Ponent i també a Catalunya. Més d’un miler de veïns de Bellpuig han format part d’aquesta festa que suma més de 300 anys d’història, i que en aquesta ocasió ha coincidit amb el 50è aniversari del mantell que cobreix la Mare de Déu dels Dolors, una peça brodada amb fils de seda i or.

La festa, fidel a la seva litúrgia, ha arribat després de les set misses del septenari. Amb un silenci sepulcral, només trencat pel so del tambor, els armats han obert la processó. Aquest any, els han acompanyat els armats de Martorelles. Els han seguit els cinc passos que mostren diverses escenes de la vida de Jesucrist: l’Oració, el Natzarè, el Trobament, el Calvari i la Pietat. Com és habitual també han pres part en la processó els capellanets, les blanquetes, els penitents, alguns d’ells descalços, la Banda Municipal de Bellpuig, i la Unió Musical de Tarragona. El moment més esperat ha arribat quan la Mare de Déu dels Dolors ha fet el seu pas davant de l’Ajuntament de Bellpuig, seguida dels priors de la festa, títol que aquest any han portat amb solemnitat l’Esteve Serret, i la Dolors Massana, ambdós del pas del Calvari.

La processó, organitzada per la Congregació dels Dolors de Bellpuig, ha comptat amb la presència del bisbe de Solsona, Xavier Novell, i de la corporació local.

Francesc García