La Nit de l’Acordió de Vilagrassa aplega a acordionistes de diversos punts de Catalunya i Europa

09/08/2017

L’acte ha comptat amb la presència d’Artur Blasco, músic i activista cultural

Prop de 700 persones s’han donat cita aquest dimarts a Vilagrassa per gaudir de la Nit de l’Acordió, tot un clàssic d’aquestes dates i que enguany ha assolit la seva 17a edició.

Organitzat per l’Ajuntament de Vilagrassa, l’Associació Arsèguel i Acordionistes del Pirineu i l’Associació Cultural el Portalet de Vilagrassa, l’acte ha estat presentat per Artur Blasco, tota una institució de la cultura catalana.

Durant prop de dues hores, els assistents han pogut gaudir de sis actuacions de músics procedents de diversos punts del Pirineu i la Catalunya Central. A diferència d’altres anys, aquesta edició només ha comptat amb una actuació internacional amb un acordionista moldau.

L’acte, que compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, vol donar visibilitat a un instrument que ha adquirit gran presència en la música popular.

La Nit de l’Acordió és un acte que s’ha integrat en el cicle “75 anys, 75 mirades al territori”, que té la finalitat d’apropar el 75è aniversari de l’IEI a tot el territori lleidatà.

Francesc García