La programació cultural de Tàrrega ofereix a l’agost una nova edició del seu cicle d’havaneres junt amb sardanes i música clàssica

07/08/2018

La capital de l’Urgell clou dimecres amb “La llamada” les sessions de Cinema a la Fresca, les quals han congregat una elevada afluència d’espectadors

Tàrrega prossegueix aquest mes d’agost el seu programa cultural d’estiu amb una trentena de propostes en el decurs dels propers dies. Les havaneres prendran protagonisme ara a la capital de l’Urgell amb dues cites per als amants d’aquest gènere musical, organitzades per la Regidoria de Cultura i la Societat Ateneu. El grup Boira actuarà el divendres 10 d’agost a la Plaça dels Comediants (10 nit), al nucli antic. Creat l’any 1998, el quartet és especialment conegut a les terres lleidatanes i alterna composicions actuals amb les havaneres més tradicionals. L’agrupació Arrels de la Terra Ferma prendrà el relleu el dissabte 25 d'agost als jardins de l’Ateneu (10 nit). Amb 25 anys de trajectòria, Arrels de la Terra Ferma interpreten havaneres, melodies de taverna i cançó catalana. Ambdós recitals, de franc, s’acompanyaran de cremades de rom.

Èxit del Cinema a la Fresca
D’altra banda, la capital de l’Urgell clourà el dimecres 8 d’agost a la plaça de les Nacions sense Estat el cicle de Cinema a la Fresca (10 nit). El títol escollit és la comèdia musical “La llamada”, adaptació del popular muntatge teatral de producció espanyola. Enguany la programació s’ha ampliat fins a 6 projeccions (2 més que l’any anterior) amb films que han esdevingut grans èxits cinematogràfics de la temporada. Des de la Regidoria de Cultura es fa un balanç molt positiu de l’elevada afluència de públic que han registrat les sessions, “fet que confirma el cinema com un dels grans atractius de la programació d’estiu al municipi”.

Àmplia programació musical, teatral i festiva
Altres suggeriments de l’agost a Tàrrega seran una ballada de sardanes amb la Cobla Tàrrega el dissabte 18 d’agost a la Plaça del Carme (8 vespre) o el concert de música clàssica a càrrec del Duo Delis el diumenge 19 d’agost a l’ermita del Parc de Sant Eloi (9 vespre). Aquesta proposta, coorganitzada amb els Amics de l’Arbre, s’emmarca dins la celebració en honor a Sant Magí. FiraTàrrega, per la seva part, oferirà el dijous 9 d’agost un assaig obert del programa Suport a la Creació 2018. A més, el Bar Novum i la Societat Ateneu desenvolupen fins a finals de mes un ampli programa de concerts amb noms com Joan Masdéu, Pep Pastor, Blues By Chance o Walkin’ Roots. I no faltaran les festes majors de La Figuerosa, Santa Maria de Montmagastrell, Altet, Riudovelles i El Talladell.

Infolleida