La Verreta de Tàrrega celebra la Gamverrada per apoderar la dona dins el món de la cultura popular

10/03/2019

Fins a sis colles liderades per dones per dones participen en aquesta trobada celebrada amb motiu del Dia Internacional de les Dones

La Verreta de Tàrrega ha estat l’amfitriona de la Gamverrada, una gran festa en què han participat fins a sis colles de cultura popular d’arreu de Catalunya, totes amb un element en comú, estar formades íntegrament o majoritàriament per dones. Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, les noies de la Verreta han impulsat aquesta iniciativa amb l’objectiu de reivindicar i apoderar la dona dins el món de la cultura popular.

Després de recórrer el centre de la capital de l’Urgell, el seguici ha arribat a la plaça del Laberint on s’han fet els balls de lluïment de cada colla. En la festa han participat la Miliciana i el Ball de Gitanes de Cervera, la Mula de Vilanova i la Geltrú, el Gall de Parets del Vallès i la Mula de Sant Feliu de Llobregat. Totes elles han estat acompanyats per figures femenines com la Verreta de Tàrrega, la Rosalia, la Mamellona i el Ball d’Arquets de Guixanet. Finalitzats els balls, la festa ha continuat amb un sopar popular.

Francesc García